avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare partiala a unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare partiala a unui imobil

Ma numesc Martin Eugen,
Actualmente locuiesc in casa care am mostenit-o de la parintii mei, casa pe care am renovat-o capital din banii rezultati din vanzarea unui teren ,mostenitit tot de la parintii mei dar datorita faptului ca , mai existau si alti coproprietari, la care le-am achitat sulta si astfel conform CF rezulta :
MARTIN EUGEN-cota de 116/192 parti mostenire inch. 3692/1979 cf
MARTIN EUGEN si sotia MARTIN ANA cota de 58/192 parti cumparare inch. 12943/2002 cf.
MARTIN EUGEN si sotia MARTIN ANA cota de 18/192 parte
-cumparare inch. 27705/2008 cf.
-cumparare inch. 32272/2008 cf.
La ora actuala ma aflu in proces de partaj cu fosta sotie pentru cele 76 de parti din 192 pe pe care le avem in comun iar restul de 116 parti din 192 nu face obiectul procesului de partaj
Intrebare :
Cum as putea sa-mi vand sau sa instrainez aceste parti(116)+jumatate din cele 76 respectiv cele 38 care de drept mi se cuvin mie, avand in vedere ca aceasta casa trebuie intretinuta avand o suprafata de 540 mp. din care 220 locuibil+ plus taxe de timbru , onorar de avocat ,expertiza etc.
Mentionez faptul ca am o pensie de 1000 lei fara alte venituri
S-ar putea gasi o modalitate de preluarea de catre cineva a drepturilor litigioase ?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:52, 24 Ianuarie 2013
Dupa incheierea partajului, introduceti actiune de iesire din indiviziune cu fosta sotie, vanzand cota dvs. Interesati-va daca este posibil in procesul de partaj sa i se atribuie sotiei casa si sa va despagubeasca pe dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj.......... martineugen martineugen Buna dimineata ! Imobilul unde locuies acum are 4 camere 2 bai garaj etc iar eu am 67 ani (1946)si fosta sotie 62(1951) Referitor la cazul meu va relatez ... (vezi toată discuția)
Instrainare martineugen martineugen As dorii sa vand casa respectiv partile mele ; 116/192 76/192 cu fosta sotie sunt in proces de partaj cum as putea sa i-mi istrainez cele 116 +jumatate ... (vezi toată discuția)
Partaj aprodu mirela aprodu mirela in cazul unui partaj intervine urmatoarea situatie: sotia mosteneste o casa, se intocmeste un contract de cumparare vanzare cu proprietarul in care ... (vezi toată discuția)