avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scoaterea din functiune a mijloacelor fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scoaterea din functiune a mijloacelor fixe

Buna ziua.

Pentru scoaterea din functiune a mijloacelor fixe si apoi valorificarea prin dezmembrare, vanzare... etc este necesara conform legii hotararea Consiliului de Administratie, sau exista o suma a valorii ramase a MF maximala sau minimala pentru care nu este necesara hotararea Consiliului de Administratie privind scoaterea din functiune a mijloacelor fixe?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:17, 23 Ianuarie 2013
Conform Legii 15/24.03.1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale - republicata in M.Of.242/31.05.1999, cu modificarile si completarile ulterioare,
Art 21.
Scoaterea din funcţiune a mijloacelor fixe se face cu aprobarea consiliului de administraţie al agentului economic, respectiv a responsabilului cu gestiunea patrimoniului, în cazul persoanelor juridice fără scop lucrativ definite la art. 1 alin. 3.
[ link extern ]

Cititi si acest articol :
[ link extern ] /

Comisia de inventariere vai intocmi Procesul-verbal de scoatere din functiune a mijloacelor fixe/ de declasare a unor bunuri materiale (cod formular 14-2-3/aA ) conform OMEF 3512/2008 :
[ link extern ]
(pag. 29-31)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal declasare LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de proces verbal de casare/declasare de legume si fructe intr-un magazin de vanzare legume si fructe, pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)