avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se poate face in situatia in care imobilul cumparat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se poate face in situatia in care imobilul cumparat la licitatie are dotari lipsa fata de oferta lansata ptr licitare?

Am cumparat un apartament la licitatie. Nu am vazut poze cu aceasta casa , dar in prezentare s-a spus ca are centrala termica si termopan.

Apartamentul fiind liber am intrat imediat in posesie.

L-am gasit curat, dar fara centrala termica si fara termopan.

Geamurile sunt cele din dotarea initiala a blocului, exista instalatia ptr centrala termica, contorul de gaz, insa centrala in sine lipseste.

Am intrebat la banca cum e posibil sa se anunte in oferta de vanzare dotari (centrala, termopan) care lipsesc in realitate.
Mi s-a spus ca vechiul proprietar a primit credit ptr modernizarea casei si ca se angajase sa faca aceste dotari.

INTREBARE

Ce drepturi am in aceasta situatie, in care am cumparat un imobil cu dotari incomplete fata de oferta ptr care am licitat?

Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 17:46, 23 Ianuarie 2013
In raportul de evaluare imobil sunt precizate bunurile pe care la intrarea in spatiu sustineti ca nu exista?
Executorul spune ca la intocmirea raportului de evaluare in vederea vanzarii la licitatie nu s-a putut intra in apartament.A lipsit la evaluare si reprezentantul bancii creditoare si proprietarul.

Firma angajata sa faca evaluarea s-a documentat dupa raportul de evaluare intocmit in urma cu 5 ani cand s-a primit creditul bancar si a tinut cont de evolutia pietei, stabilind un pret de evaluare nou, cu 40% mai mic decat cel initial.
Executorul imi spune sa am in vedere faptul ca am cumparat casa al a treia licitatie , la un pret diminuat cu 25%fata de ultima evaluare si ca de fapt am platit doar 45% din pretul la care a cumparat casa vechiul proprietar, asa ca se presupune ca lipsurile constate reprezinta f. putin si e bine sa accept faptul ca am facut un biznis convenabil.

Ce spuneti despre asta?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Domnule, este vorba de o vanzare silita, ati cumparat la un pret extrem de mic si evident v-ati asumat riscurile ce rezulta de aici. Nimeni nu are nicio obligatie de garantie fata de dumneavoastra pentru vicii ale imobilului. In plus, centrala nu este un bun imobil , este un bun mobil, iar dumneavoastra ati cumparat doar apartamentul, nu si centrala, care apartine fostului proprietar.
Chiar daca acea centrala exista, debitorul are dreptul sa o ia, impreuna cu TOATE bunurile mobile din acel imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatele de aer conditionat sunt considerate bunuri mobile? husseincudop husseincudop Ma aflu in situatia in care trebuie sa eliberez apartamentul in care locuiesc acesta fiind vandut la licitatie. I INTREBARE [b]Pot sa iau aparatele de aer ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)
Distrugere apartament nickdmx nickdmx In urma cu cateva luni am achuzitionat un apartament la licitatie. Dupa mai multe probleme am reusit sa intru in apartament constatand ca acesta este distrus: ... (vezi toată discuția)