avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum as putea sa ajut un vecin???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum as putea sa ajut un vecin???

detin 2 ap. la etajul 10
in unul locuiesc eu iar al 2-lea este gol.
pot sa dau curent din cel gol unui vecin de al meu care sa mutat recent si nu are inca contractul de inchiriere de la primarei ,motiv ptr care nu are curent.
are 2 copii mici care nici nu stiu cum traiesc fara lumina si caldura
deci care ar fi forma legala prin care as putea sa il ajut??
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 18:29, 12 Februarie 2009
nu stiu daca exista vreo forma legalaprin care sa i dati dvs curent atat timp cat el nu are actele in regula. mai mult decat atat nu dvs sunteti furnizorul de energie electrica
va aofer o situatie mai practica pina atunci ...
pe casa scarii exista, la anumite intevale de etaje (in functie de numarul de apartamente pe nivel), exista cite un tablou electric. nu are nevoie decit de o siguranta fuzibila de 25A (de obicei) si un capac de siguranta K2 (sau D2, este acelasi lucru) si pe cineva care sa stie unde e tabloul ca se vede imediat unde e siguranta.
este totusi posibil ca angajatii electrica sa fi taiat sau desfatul una din conexiunile (de faza sau nul) din tabloul general. luati legatura eventual cu un electrician, deoarece demersurile dureaza ... nu mult, dar dureaza ;)
Domnu' felix, poti sa fii un pic serios? Cum sa faca omul asa ceva? Cand vine electrica sa-l branseze, ce mai branseaza? Cetateanul poate fi actionat in justitie pentru furt de energie electrica...
Vecina binevoitoare ar putea pune intr-o priza un prelungitor simplu, dar si asa este periculos...
Cel mai bine ar fi sa grabeasca diligentele la Primarie pentru urgentarea eliberarii contractului de inchiriere si apoi fuga mars la electrica pentru intocmirea contractului de furnizare a e. electrice.
In asociatia noastra se desfasoara activitati de depistare au unui proprietar bransat pe un spatiu comun. Aici electrica ne-a zis ca "nu se baga" deoarece energia electrica de pe spatiile comune este trecuta prin contor, lasand la latitudinea proprietarilor masurile pe care le vom lua impotriva hotului...
scuze ... acum am citit mai atent :">
am sarit peste "detin 2 ap. la etajul 10. in unul locuiesc eu iar al 2-lea este gol."
asta inseamna ca ramine acelasi proprietar si s-a cerut rebransare de la electrica. procedura care se poate rezolva intr-o singura zi, ce-i drept, cu o mica atentie :)
primaria nu are nicio treaba cu rebransarea unui apartament dintr-un bloc si-i va indruma tot catre electrica.
initiatorul topicului trebuie sa mearga sa faca demersurile necesare rebransarii, la el fiind actele. si primaria nu este detinatorul apartamentului in cauza, odata ce 44axa sustine ca "le detine"(cele doua apartamente). iar rebransarea nu are nicio legatura cu incheierea contractului de inchiriere (in conditiile de mai sus), pe cei de la electrica neinteresindu-i acest document, ci numai actul de proprietate. consumul de energie electrica tine EXCLUSIV de relatiile dintre proprietar si chirias
Felix, eu am inteles altfel: 44axa detine 2ap.( detin inseamna proprietate personala, cred), in unul locuieste dansa, iar al doi-lea este gol. Dar tot 44axa mai are si un vecin - un alt apartament (nu pun problema cum de s-a mutat inainte de a i se intocmi un contract de inchiriere de catre primarie), care neavad inca contract de inchiriere, nu poate incheia contract cu electrica. Deci nu primaria face rebransarea ci intocmeste contractul de inchiriere, necesar la electrica....
Cu scuzele de rigoare, eu asa am inteles, ca este un apartament de stat, aflat in grija Primariei. Poate ne lamureste 44axa.

Alte discuții în legătură

Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Posibil abuz vanzare gioarsa gioarsa Buna ziua, Am o situatie conflictuala cu Cez Vanzare la un apartament gol pe care il detin. In cursul lunii ianuarie 2011 s-a emis notificare de ... (vezi toată discuția)