avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Daca o persoana este angajat la o societate cu norma intreaga, se mai poate angaja la alta societate cu 2h.
Multumesc! O seara buna
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 18:25, 23 Ianuarie 2013
Se poate angaja cu cate contracte de munca doreste, la acelasi angajator sau altii, indiferent de norma de lucru.


Codul muncii:
ART. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

Actele necesare sunt actele necesare pentru orice angajare ... insa angajatul va trebui sa dea si o declaratie unde va avea functia de baza.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Declaratia unde se inregistreaza?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Costy S, Alte profesii
Declaratia se va da la fiecare dintre angajatori ..
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca puteti sa ma ajutati cu un model?!

Alte discuții în legătură

Angajare 8 ore la doua locuri de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fie angajata la doua societati diferite, cu norma intreaga de 8 ore/zi. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cim pe perioada co aldorin aldorin Buna ziua, sunt angajat la o societate cu norma intreaga , pe perioada CO ma pot angaja la o alta societate tot cu norma intreaga? Va multumesc (vezi toată discuția)
2 contracte la acelas angajator codulmuncii codulmuncii Bunaseara. O sa radeti dar e adevarat: un angajat are 2 contracte de munca la acelas angajator, in acelas departament, cu aceeasi functie, cu acelas salariu. ... (vezi toată discuția)