avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada CO

Buna ziua, sunt angajat la o societate cu norma intreaga , pe perioada CO ma pot angaja la o alta societate tot cu norma intreaga?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 6 Iulie 2015
Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Prin urmare, pot sa inchei contracte individuale de munca cu cati angajatori vrei, nu exista nicio limita de timp, nu exista limita decat pentru fiecare contract in parte. Fac exceptie situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumul de functii.
1. Concediul de odihna anual (CO) se acorda pentru odihna si pentru refacerea fortei de munca in vederea reluarii activitatii in conditii optime dupa efectuarea CO.

2. Codul muncii permite sa aveti mai multe contracte individuale de munca (CIM) in acelasi timp si nu prevede ca in timpul CO sa nu puteti lucra la alt loc de munca.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

Pe durata Co puteti sa incehiati un alt c.i.m. cu o alta societate.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare 8 ore la doua locuri de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fie angajata la doua societati diferite, cu norma intreaga de 8 ore/zi. Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare Costy S Costy S Daca o persoana este angajat la o societate cu norma intreaga, se mai poate angaja la alta societate cu 2h. Multumesc! O seara buna (vezi toată discuția)
2 contracte la acelas angajator codulmuncii codulmuncii Bunaseara. O sa radeti dar e adevarat: un angajat are 2 contracte de munca la acelas angajator, in acelas departament, cu aceeasi functie, cu acelas salariu. ... (vezi toată discuția)