avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sarcini/obligatii ale asociatiei de proprietari asupra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sarcini/obligatii ale asociatiei de proprietari asupra condominiului

V-as ruga sa-mi detaliati care sunt partile comune condominiului unei asociatii de proprietari si ce sarcini/obligatii ii revin acesteia referitor la intretinerea lor.
Un link sau trimiteri la legile in vigoare mi-ar fi de folos.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cessyghe , utilizator 10:47, 25 Ianuarie 2013
1-In ce calitate puneti intrebarea?
2-Legile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari sunt L nr 230/2007 si normele acesteia HG nr 1588/2007,pe care le gasiti in " Documente utile 'la inceputul sectiunii asociatii de proprietari
3-Partile comune din condominiu sunt toate partile de acces in imobil,subsolul tehnic,casa scari,
uscatorii,ghene gunoi,terasa
Asociatiei de proprietari ii revine obligatia intretinerii si reparatiei partilor comune ,instalatii si constructii din condominiu
Multumesc! Am pus intrebarea in calitate de proprietar, si pentru a-mi clarifica o problema legata de intretinerea terasei; locuiesc la ultimul nivel si ma confrunt cu problemele specifice si cu lipsa de intelegere a presedintelui care ignora legile.
Ce nu intelege presedintele?
Sesizati oficial presedintele de asociatie referitor la neajunsurile cauzate de defectiunile existente la nivelul partii comune terasa
Solicitati analizarea responsabila a necesitatii executarii de reparatie terasa
Avand in vedere ca in primul trimestru al anului se convoaca adunarea generala a proprietarilor,
solicitati ca pe ordinea de zi a adunarii generale sa fie inclusa si problema terasei condominiului,astfel incat participantii la adunare sa hotarasca necesitatea executiei si fondurile necesare achitarii unei astfel de lucrari
Multumesc, asta intentionez!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dau in judecata asociația de proprietari? Gabriela ograzeanu Gabriela ograzeanu Am cumparat un apartament la ultimul etaj in rate anul trecut.din ianuarie a inceput sa imi apara igrasie pe un perete la baie. De două luni s-a extins la ... (vezi toată discuția)
Presedintele a decis! lbm lbm Proprietarii apartamentelor decid in unanimitate vinderea uscatoriilor aflate la ultimul nivel in schimbul confectionarii unui acoperis. Presedintele ... (vezi toată discuția)
cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)