Am instiintarea care spune clar ca avem de plata suma de 809,06 RON.In instiintarea din data de 04.07.2008 ne informeaza ca incepand cu data de 01.01.2007 elementul dobanda ,component al ratei lunare datorate de noi in baza contractului de vanzare-cumparare pe credit cu plata in rate , este supus regimului fiscal al taxei pe valoare adaugata si urmeaza sa fie colectata de TBI Credit in temeiul articolului 7.2 din contract .Aceasta modificare determina majorarea ratei lunare prin aplicarea taxei pe valoarea adaugata in coantum de 19 % si este determinata de modificarile legislative respectiv legea 3432006 art. 128 si 161 alin. 15 care modifica legea nr. 5712003 privind codul fiscal.In contract exista un paragraf unde spune ca , cumparatorul se obliga sa suporte orice diferenta de pret determinata de modificari legislative.Vanzatorul avand dreptul de a modifica in aceste conditii cuantumul ratelor lunare.In contract mai exista alt paragraf unde spune ca de drept contractul incedeaza la data achitariim integrale de catre cumparator a ratelor precum si celorlalte cheltuieli percepute de vanzator in temeiul contratului.Deci noi am achitat pe data de 19.06.2008 iar ei ne-au instiintat in data de 04.07.2008 cand calculatorul deja era achitat.I-am contactat si ne-au spus ca la data respectiva s-a modificat legea si trebuie sa achitam.Ce ne sfatuiti?Va multumesc mult!
IGNAT CLAUDIA a scris:
Am instiintarea care spune clar ca avem de plata suma de 809,06 RON.In instiintarea din data de 04.07.2008 ne informeaza ca incepand cu data de 01.01.2007 elementul dobanda ,component al ratei lunare datorate de noi in baza contractului de vanzare-cumparare pe credit cu plata in rate , este supus regimului fiscal al taxei pe valoare adaugata si urmeaza sa fie colectata de TBI Credit in temeiul articolului 7.2 din contract .Aceasta modificare determina majorarea ratei lunare prin aplicarea taxei pe valoarea adaugata in coantum de 19 % si este determinata de modificarile legislative respectiv legea 343\2006 art. 128 si 161 alin. 15 care modifica legea nr. 571\2003 privind codul fiscal.In contract exista un paragraf unde spune ca , cumparatorul se obliga sa suporte orice diferenta de pret determinata de modificari legislative.Vanzatorul avand dreptul de a modifica in aceste conditii cuantumul ratelor lunare.In contract mai exista alt paragraf unde spune ca de drept contractul incedeaza la data achitariim integrale de catre cumparator a ratelor precum si celorlalte cheltuieli percepute de vanzator in temeiul contratului.Deci noi am achitat pe data de 19.06.2008 iar ei ne-au instiintat in data de 04.07.2008 cand calculatorul deja era achitat.I-am contactat si ne-au spus ca la data respectiva s-a modificat legea si trebuie sa achitam.Ce ne sfatuiti?Va multumesc mult!