avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plati neinregistrate la credit pt bunuri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plati neinregistrate la credit pt bunuri

Buna ziua

Am nevoie de ajutorul dvs in privinta unei probleme pe care o am cu TBI Credit.
Am luat un calculator prin ei in 2005, pe 5 ani, platind initial prin Raiffeisen Bank, asa cum mi s-a spus, o rata lunara de 65 lei.
Tot anul 2006 si 2007 am platit rate in val de 100 ron (in loc de 65) prin virament bancar din contul meu de salarii de la Raiffeisen, in contul lor deschis tot la Raiffeisen Bank.

La sf anului 2007 sunt sunata de cineva de la TBI sa ma anunte ca timp de 2 ani eu nu am achitat nicio rata. Si aici incep probleme mele:

- am mers de nenumarate ori si am scos extrase de cont, stampilate si semnate si le-am trimis pe fax si pe mail, de fiecare data altei persoane, pt ca luna de luna ma suna altcineva.

- la aceste rate "neplatite" mi s-au luat si penalizari

- la un moment , in iulie 2008, dat am primit o notificare care ma informeaza ca "incepand cu data de 01.01.2007, elementul dobanda, component al ratei lunare este supus regimului fiscal al taxei pe valoarea adaugata si urmeaza sa fie colectata de TBI Credit.(...) Aceasta modificare det majorarea ratei lunare prin aplicarea taxei pe valoare adaugata in cuantumul de 19% la valoarea dobanzii lunare, care este det de Legea 343/2006, art 128 si 161 alin. 15. (...) Va aducem la cunostiinta ca pt perioada 01.01.2007-30.06.2008 taxa pe val adaugata este de... pe care va rugam sa o platiti in termen de 30 zile"

- nu va spun de cate ori nu am fost sunata, de fiecare data de altcineva, sa platesc restantele, care nu exista, pt ca mereu le faceam dovada ca am platit, chiar peste rata.

- printre pers care m-au sunat, a fost la un moment dat si un baiat (cred ca era novice de si-a dat drumul la gura) care mi-a spus ca nu am intarziat niciodata si ca mi s-au calculat penalizari degeaba, sume mari si ca ar trebui sa le primesc inapoi.

- intr-un final am aflat ca nu sunt cu ratele inregistrata pe perioade foarte mari, am penelizari de platit, nu vreau sa platesc aceast TVA la dobanda, banii mei sunt pe "clienti nealocati", adica ei au sume de bani pe care nu stiu caror clienti sa-i aloce, desi este mentionat nr de contract cand fac plata.

- si alte lucruri care ma aduc la disperare de am ajuns sa le vorbesc f urat.

Vreau sa stiu urmatoarele lucruri:

- aceste IFN-uri au legatura cu Biroul de Credite , pt ca ma ameninta, dar eu am cerut la Birou situatia mea si nu apar; sa inteleg ca sunt doar amenintari?

- le-am trimis toate chitantele +extrasele de cont sa faca calculul sa stiu cat mai am de achitat sa dau in avans si de 1 an jumate nu vrea nimeni sa-mi calculeze, platind in avans mi se scad dobanzi, etc, nimeni nu-mi raspunde, nu vor sa-mi dea

- ce se intampla daca nu mai platesc? nu vreau sa le mai dau bani, pt ca sunt inselata si nu sunt singura.
Imi iau calculatorul? (il duc eu la usa lor, nu-i problema) Ce se intampla, practic? Sunt data in judecata si imi iau bunul? Trebuie sa mai dau bani daca se pune sechestru pe calculator?

Multumesc si scuzati romanul !

-
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 15:00, 3 August 2009
Greseala a fost ca ati platit prin e-mail si prin fax.Main luati o data extrasele de la banca si mergeti cu avocat la ei.Puteti sa demonstrati ca ei sunt pricipallii vinovati pentru ca nu au inregistrat ratele la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile IGNAT CLAUDIA IGNAT CLAUDIA Ma numesc IGNAT CLAUDIA va rog sa ma lamuriti cu aceasta problema.,in data de 06.04.2006. am cumparat un calculator in rate de la o firma MEDIAGRAF-COMANESTI ... (vezi toată discuția)
Tva aferenta dobanzilor incepand cu 01.01.2007 iozefinab iozefinab cum se aplica acest TVA, in cazul contractelor de vanzare cumparare pe credit, cu plata in rate? si care este data de la care se aplica acest TVA? (vezi toată discuția)
Tva pt. contract credit in rate deja achitat raamonaag raamonaag Bina ziua , am incheiat un contract pt. cumpararea unor produse , cu plata in rate , prin TBI Bank Bucuresti in 03.2004 . Contractul a fost pe perioada ... (vezi toată discuția)