avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit la reevaluare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit la reevaluare

Buna seara,
am un imobil detinut de firma. Anul acesta am facut reevaluarea contabila a imobilului si valoarea lui a scazut considerabil ( cca 35 %). Va rog sa-mi spuneti daca pe aceasta diferenta negativa trebuie sa platesc impozit de 16 %?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: biloida , utilizator 16:24, 28 Ianuarie 2013
Daca rezultatul reevaluarii este o descrestere a valorii contabile nete, aceasta se trateaza ca o cheltuiala cu intreaga valoare a deprecierii, atunci cand in rezerva din reevaluare nu este inregistrata o suma referitoare la acel activ (surplus din reevaluare) sau ca o scadere a rezervei din reevaluare prezentata in cadrul elementului "Capital si rezerve", cu minimul dintre valoarea acelei rezerve si valoarea descresterii, iar eventuala diferenta ramasa neacoperita se inregistreaza ca o cheltuiala.

Asadar, daca rezultatul reevaluarii este o descrestere a valorii contabile nete si nu exista sume inregistrate in contul 105 aferente activului reevaluat, diferenta din reevaluare se inregistreaza ca o cheltuiala prin formula contabila:

6813 = 212
"Cheltuieli de exploatare privind "Constructii"
ajustarile pentru deprecierea
imobilizarilor"

Cheltuielile astfel inregistrate nu sunt deductibile la determinarea profitului impozabil in conformitate cu prevederile art. 21 alin. (4) lit. s) din Codul fiscal .

Reevaluare cladire. Descresterea valorii contabile. Amortizarea contabila si fiscala
[ link extern ] /
Mai pe intelesul meu: daca in trimestrul in care am efectuat reevaluarea am avut un profit de 1.000 lei si in urma reevaluarii valoarea contabila a imobilului a scazut cu 1.000 lei totusi trebuie sa platesc 16 % impozit pe profitul obtinut(pe 1.000 lei)?
buna ziua,
revin cu o noua rugaminte: daca activul reevaluat in descrestere a fost deja valorificat ce se intimpla?
multumesc anticipat si pentru raspunsul de la intrebarea anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare caldire lelcunadia lelcunadia am si eu un caz concret : am achizitionat o cladire in 2007 cu valoare 80000, acum se face reevaluarea si scade vla o valoare de 50000 lei. Pana acum nu s-a ... (vezi toată discuția)
Amortizare fiscala la cladire reevaluata Marian Trutan Marian Trutan Buna ziua, Cum se rezolva urmatoarea problema : -diferenta pozitiva din reevaluarea unei cladiri este deductibila fiscal ? -se considera suma din cont 105 ... (vezi toată discuția)
Reevaluare constructii si teren alenka alenka Am urmatoarea problema,am o constructie care nu a mai fost reevaluata si am reevaluat-o la 31.12.2011 astfel valoarea ei initiala era 1143951.87 iar valoarea ... (vezi toată discuția)