Buna ziua.
Doresc o explicatie a unui expert in administratie publica pentru urmatoarea situatie: in anul 2011 au promovat in clasa I doi functionari publici ce au venit din cls.III de pe grade diferite. Concursul a fost sustinut de cei doi in aceeasi zi si luna din an. In urma concursului au fost incadrati in clasa I grad asistent. Primul venea din grad superior 1 clasa III, celalalt din principal 3 ; saralizarea a fost facuta diferit . primul a ramas cu salariul aferent gradului sup detinut anterior concursului, celalalt a avut salariul aferent gradului asistent cls I.
Intrebarea mea este: conf art 2 din L285/2010..cei doi nu trebuiau sa aiba acelasi salariu in conditiile in care fac aceeasi munca, au aceeasi vechime si sunt incadrati in aceeasi institutie? Argumentare: art 2 L285/2010, art.3 L284/2010 lit.c.
conform art 5 alin 2 din 284/2010 - in situatia in care salariul de baza stabilit in conditiile alin 1 este mai mic decat cel avut anterior promovarii ,functionarul public isi mentine salariu de baza avut anterior promovarii; iar alin 1 spune ca:functionarii care au promovat in clasa, se numesc in fucntia publica de executie cu gradul profesional de asistent , clasa I.
asta cred si eu..sau asta e si interpretarea mea..dar in aceasta lege apar doua articole...art. 4 si 13 care se cam bat cap in cap. poate cineva sa imi explice la ce se refera art.13?