avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incadrare dupa promovabilitate in clasa conf. L ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incadrare dupa promovabilitate in clasa conf. L 285/2010

Buna ziua.
Doresc o explicatie a unui expert in administratie publica pentru urmatoarea situatie: in anul 2011 au promovat in clasa I doi functionari publici ce au venit din cls.III de pe grade diferite. Concursul a fost sustinut de cei doi in aceeasi zi si luna din an. In urma concursului au fost incadrati in clasa I grad asistent. Primul venea din grad superior 1 clasa III, celalalt din principal 3 ; saralizarea a fost facuta diferit . primul a ramas cu salariul aferent gradului sup detinut anterior concursului, celalalt a avut salariul aferent gradului asistent cls I.
Intrebarea mea este: conf art 2 din L285/2010..cei doi nu trebuiau sa aiba acelasi salariu in conditiile in care fac aceeasi munca, au aceeasi vechime si sunt incadrati in aceeasi institutie? Argumentare: art 2 L285/2010, art.3 L284/2010 lit.c.
Cel mai recent răspuns: Cristian Radu , Consilier juridic 08:48, 28 Ianuarie 2013
conform art 5 alin 2 din 284/2010 - in situatia in care salariul de baza stabilit in conditiile alin 1 este mai mic decat cel avut anterior promovarii ,functionarul public isi mentine salariu de baza avut anterior promovarii; iar alin 1 spune ca:functionarii care au promovat in clasa, se numesc in fucntia publica de executie cu gradul profesional de asistent , clasa I.
asta cred si eu..sau asta e si interpretarea mea..dar in aceasta lege apar doua articole...art. 4 si 13 care se cam bat cap in cap. poate cineva sa imi explice la ce se refera art.13?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public mihaelabmihaela mihaelabmihaela Buna ziua, Sunt angajata din anul 2004, referent asistenta sociala, functionar public. In prezent sunt referent principal, din anul 2012. In urma ... (vezi toată discuția)
Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)