avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAMERE SUPRAVEGHERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAMERE SUPRAVEGHERE

este legal sa existe camere de supraveghere in birou fara acordul angajatilor?
Intreb asta deoarece suntem zilnic terorizati de catre sefa noastra care se uita non stop pe camere si vine la noi si tipa aproape zilnic.
Noi nu am semnat ca am fi de acord cu aceste camere de supraveghere in birou!
Precizez ca suntem un call center si nu avem contact cu publicul...si nici bani pe mana!
Cel mai recent răspuns: kamiutz , utilizator 23:22, 31 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Daca filmarea este facuta in protejarea unui interes legitim (iar verificarea productivitatii angajatilor, respectiv verificarea procentului de timp in care muncesc fata de timpul in care stau, poate fi un interes legitim) si ati fost informati despre camere, este legal.

Pentru detalii cititi Decizia nr.52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, emisă de preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, in special art. 8, care vorbeste despre angajati.

Daca totusi, in urma lecturarii acestei decizii si a Legii nr.677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, va simtiti in continuare lezata, puteti sa va adresati Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu o petitie.

Mai multe informatii gasiti pe siteul Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu o petitie.

Succes!
Pe siteul Autoritatii, sa cautati si ce sanctiuni s-au dat in cazuri similare cu al dvs. (la un birou de evidenta populatiei).
va multumesc din suflet pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere anton981 anton981 Buna ziua . As dori sa stiu daca imi ptem da angajatorul in judecata pentru ca a montat camere de supraveghere in birou fara acordul nostru . Va multumesc . (vezi toată discuția)
Certificari firma call center danielandrei danielandrei O firma cu activitate call center trebuie sa se inscrie in organisme speciale(orda, operatori de date cu caracter special sau altele asemenea)? (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - supraveghere video la locul de munca maria_2012 maria_2012 Buna seara. Avem la birou camere de supraveghere. Sediul companiei noastre este in alt oras. Monitoarele din birourile sefilor sunt pornite non stop si toti ... (vezi toată discuția)