As dori sa merg la ITM sa denunt toate discriminarile pe care sefa mea le face in birou.
Cei care sunt "bine vazuti" si asa zisi "prieteni cu sefa" sunt lasati sa faca ce vor, sa intarzie, sa plece de la servici fara nici un fel de cerere sau preaviz iar cei care ii sunt sefei antipatici le face viata imposibila tratandu-i mizerabil in fata celorlalti colegi, tipand la ei, umilindu-i…etc.
"prietenii ei" -intarzieri repetate
"antipaticii" - scrisoare de avertizare pentru intarziere de 2 min
Intrebare: "Cum pot demonstra asta? Trebuie sa demonstrez intr-un fel s-au pur si simplu o denunt si se gandesc ei la tot? "
Credeti ca ne baga cineva in seama sau ne facem iluzii degeaba ca cineva poate sa ne "salveze" din aceasta situatie? :stunned:
Umila mea parere e ca ITM-ul nu are niciun amestec in povestea asta; si eu, cand simt ca cineva imi sufla-n ceafa, daca am de ales, fug, daca nu, ma intorc cu fata la el si caut sa-mi descopar si sa elimin toate punctele slabe care m-ar face vulnerabil si care l-ar putea asmuti asupra mea...
Art. 39 din Legea nr.202/2002: (1) Angajatii au dreptul ca, in cazul in care se considera discriminati pe baza criteriului de sex, sa formuleze sesizari/reclamatii catre angajator sau impotriva lui, daca acesta este direct implicat, si sa solicite sprijinul organizatiei sindicale sau al reprezentantilor salariatilor din unitate pentru rezolvarea situatiei la locul de munca.
(2) In cazul in care aceasta sesizare/reclamatie nu a fost rezolvata la nivelul angajatorului prin mediere, persoana angajata care prezinta elemente de fapt ce conduc la prezumtia existentei unei discriminari directe sau indirecte bazate pe criteriul de sex in domeniul muncii, pe baza prevederilor prezentei legi, are dreptul atat sa sesizeze institutia competenta, cat si sa introduca cerere catre instanta judecatoreasca competenta in a carei circumscriptie teritoriala isi are domiciliul sau resedinta, respectiv la sectia/completul pentru conflicte de munca si drepturi de asigurari sociale din cadrul tribunalului sau, dupa caz, instanta de contencios administrativ, dar nu mai tarziu de un an de la data savarsirii faptei.
Daca va considerati discriminati puteti depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca, si/sau Inspectia Muncii.
Hartuire?
tabibita
In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe ascuns conversatiile cu un reportofon, emite ... (vezi toată discuția)