nu cred ca va fi asa intrucit mediatorul va mai desfasura si alte activitati in cursul sedinei de informare VERBALA respectiv tehnoredactatre computerizata a acestuia sau poate activitati de invitare a celeilalte parti , telefoane etc
Va mai repet inca o data: certificatul se elibereaza gratuit!!!
Lg. 192/2006: "Art. 1 alin. (1-1) Dovada participării la şedinţa de informare privind avantajele medierii se face printr-un certificat de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea. Dacă una dintre părţi refuză în scris participarea la şedinţa de informare, nu răspunde invitaţiei prevăzute la art. 43 alin. (1) ori nu se prezintă la data fixată pentru şedinţa de informare, se întocmeşte un proces-verbal, care se depune la dosarul instanţei.
Art. 26 alin. 3 " Pentru activitatea de informare şi consiliere a părţilor cu privire la procedura medierii şi avantajele acesteia, îndeplinită potrivit legii anterior încheierii contractului de mediere, mediatorul nu poate pretinde onorariu. "
Cum bine zicea un judecator, care de altfel este de partea medierii si a luptat pentru ea, cui nu-i convine sa faca informari pe gratis sa faca medieri pe bani ! Corect nu ?!
Tentatia este mare sa nu mai muncesti ca sa devii convingator in vederea medierii. Faci informari si gata !
Fapt pentru care si eu de exemplu nu voi lua un leu pentru hartia si tonnerul pe care-l consum pentru a elibera documentele necesare, inseamnand ca nu am fost destul de convingatoare in discursul meu ! Si asta se pedepseste, nu?#-o