legally_aid a scris:
Dacă nu dorește medierea și deci nici invitarea părții adverse, mediatorul îi poate elibera un pv de informare , după ce îi face informarea.
In opinia mea abordarea este gresita. Partea ce initiaza actiunea de chemare in judecata nu are optiunea de a refuza invitarea partii adverse. Asa cum nu se poate judeca singura nu se poate informa sau media singura.
Art 43 din lege este clar: (1) Părţile aflate în conflict se pot prezenta împreună la mediator.
În cazul în care se prezintă numai una dintre părţi, mediatorul, la cererea acesteia, va adresa celeilalte părţi invitaţia scrisă, în vederea informării şi acceptării medierii, stabilind un termen de cel mult 15 zile.
Partea care initiaza procesul are numai optiunea de a aduce singura adversarul sau de a mandata mediatorul pentru invitare. In caz contrar se cheama ca nu doreste participarea la sedinta de informare a medierii ceea ce contravine art 2: Dacă legea nu prevede altfel,
părţile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate să participe la şedinţa de informare privind avantajele medierii.
Daca reclamantul nu doreste medierea isi va exprima acest punct de vedere in cadrul sedintei de informare
la care este obligat sa participe. Sanctiunea pentru neparticiparea la aceasta sedinta este inadmisibilitatea cererii de chemare injudecata.
Procesul verbal atesta ca sedinta nu a aputut avea loc din motivele prevazute de lege, independent de vointa reclamantului. Nu se face informarea cu o singura parte..... vedeti si ghidul Consiliului de mediere.
P.S.
legally_aid a scris:
mediatorul invită partea solicitată la mediere și nu la informare
Lecturati art 43 din lege....mediatorul invita partea la
informare si mediere. Daca era sau interpretarea Dvs putea fi primita insa atata vreme cat avem si, informarea si acceptarea medierii nu pot fi despartite.