avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venituri impozabile?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venituri impozabile?

in cazul in care se acorda salariatului contravaloarea in bani a alimentatiei de protectie (ce i se cuvine conform lg 316/2006 a securitatii si sanatatii in munca) ce regim de impozitare ar avea aceste sume? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:28, 13 Februarie 2009
Nu sunt impozabile.Veniturile neimpozabile cu caracter general se regasesc in art. 42 din Titlul III – Impozit pe venit din Codul fiscal, iar cele specifice generate in cadrul raporturilor de munca, in cuprinsul art. 55 alin. (4) din acelasi act normativ.

nu se cuprind in veniturile supuse impozitarii urmatoarele venituri:

1 Ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca.
bogdan_ppvc a scris:

in cazul in care se acorda salariatului contravaloarea in bani a alimentatiei de protectie (ce i se cuvine conform lg 316/2006 a securitatii si sanatatii in munca) ce regim de impozitare ar avea aceste sume? Multumesc


Potrivit art.55 alin.4 lit.e C.fisc., in categoria sumelor care nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit se numara si contravaloarea alimentatiei de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere mnd mnd Buna ziua, Nu stiu daca dumneavostra ma puteti ajuta daca nu cu un raspuns macar cu niste date de contact utile unde as putea sa intreb daca pentru ajutorul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate 2010 daniellem daniellem Buna ziua!sunt in concediu de maternitate din ianuarie 2010 si din cate stiu acest tip de concediu nu se impoziteaza.Eu am fost platita ca si pe un concediu ... (vezi toată discuția)
Beneficii salariale neimpozabile maryb2 maryb2 Buna ziua, aveti idee ce beneficii ar putea acorda un angajator,salariatilor lui fara a le supune impozitarii? Multumesc. (vezi toată discuția)