avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consilier juridic- cim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consilier juridic- cim?

Buna ziua! Sunt consilier juridic dar am inceput o colaborare cu un cabinet de avocatura si v-as ruga sa-mi dati o solutie pentru a-mi putea desfasura activitatea si a nu intrerupe nici vechimea. SA inchei CIM sau exista si alta varianta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 13 Februarie 2009
Din cate stiu eu, avocatii nu pot angaja consilieri juridici, ati putea sa infiintati o firma cu obiectul principal activitati juridice si in acest fel sa incheiati un contract cu cabinetul de avocatura
andretag81 a scris:
ati putea sa infiintati o firma cu obiectul principal activitati juridice

Nu se mai fac asemenea inmatriculari.
Este SCA, nu cabinet. Are vreo importanta?
Nu are relevanta. De ce nu intrati in avocatura?
Andreea Lisievici a scris:

andretag81 a scris:
ati putea sa infiintati o firma cu obiectul principal activitati juridice

Nu se mai fac asemenea inmatriculari.

Nu mai e valabil?
legea 514/2003 Art. 21. Persoana juridica infiintata in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, constituita de catre unul sau mai multi consilieri juridici inscrisi in Tabloul tinut de colegiile teritoriale, are caracter de societate profesionala, in conformitate cu normele deontologice si de etica profesionala si cu prezentul statut, aceste societati profesionale nu pot functiona in lipsa avizului de principiu dat de colegiul teritorial pe a carui raza isi au sediul, care va verifica, in principal, urmatoarele:

calitatea de consilier juridic, conform legii si statutului profesiei, a asociatului unic/asociat ilor/actionarilor;

obiectul de activitate sa fie unic, respectiv activitati juridice (consultanta si reprezentare juridica, exclusiv activitati atribute speciale ale altor profesii juridice) cod CAEN 7411. In urma dobandirii personalitatii juridice si a obtinerii autorizatiilor de functionare, a avizului Colegiului, societatea profesionala, prin grija acestuia, va fi inregistrata obligatoriu in partea cu destinatie speciala, respectiv Societati Profesionale, din Tabloul tinut de colegiul teritorial.

Orice modificare adusa actelor constitutive ale acestor societati va trebui adusa la cunostinta colegiului teritorial in a carui raza acestea isi au sediul.

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu in ccj? dana01 dana01 buna seara! am o problema si nu stiu cum o pot rezolva. sunt angajata la o societate comerciala din anul 2002 ca jurisconsult cu 8h,am fost angajata la o ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic in cadrul unui cabinet de avocat ContSters40598 ContSters40598 Concret, cum poate colabora consilierul juridic cu un avocat? Ce poate el face in cadrul cabinetului de avocat? Cum va colabora cu avocatul? Cum va fi ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma de consultanta juridica de catre consilieri juridici vasilema vasilema Va rog sa-mi raspundeti daca consilierii juridici pot infiinta firme de consultanta juridica si incheia contracte de colaborare cu primariile prin firma si sa ... (vezi toată discuția)