avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este sau nu infractiune prevazuta de art 217 c.pen.?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este sau nu infractiune prevazuta de art 217 c.pen.?

Am o bucata de teren pe care doresc sa o vand unui dezvoltator imobiliar pentru constructia de locuinte , teren ce pana toamna trecuta era acoperit cu iarba si era numai bun de lotizat si de construit pe el.
Un individ dornic de innavutirem , cu o nesimtire si un tupeu iesit din comun , mi-a arat tot terenul, probabil cu intentia de a cultiva pe el. Nimeni nu mai vrea a cumpara acum terenul ce este arat. Fapta celui in cauza poati fi retinuta asa cum prevede art. 217 CP(Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă ) ????

Astept un raspuns sau o sugestie din partea dvs. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:37, 25 Ianuarie 2013
terenul era ingradit sau delimitat cumva ca fiind proprietatea dvs ?
parerea mea este ca pe distrugere (ati specificat ca erau balarii pe teren nu alta cultura sau alte bunuri care au fost distruse) individul cu pricina doar l-a arat, nu si-a depozitat acolo sa zicem o basculanta de nisip sau ceva similar nu aveti nici o sansa.Terenul nu a fost degradat prin arare si nici adus in stare de neintrebuintare. Presupun un mare NUP in cazul unei plangeri penale intemeiata doar pe 217 cp.
dar poate vor fi si alte pareri.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
cassy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de distrugere valli_64 valli_64 In cazul in care o actiune in urma careia au rezultat distrugeri ale unui bun, proprietate privata, a fost constatata de Politie, urmarirea autorului decurge ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)