avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere al doilea copil

buna ziua, sunt in concediu crestere copil pana in luna septembrie anul acesta dar sunt insarcinata si in iulie o sa nasc al doilea copil.care sunt procedurile care trebuie sa le urmez pentru a beneficia in continuare de concediu si indemnizatie de crestere copil?cum trebuie sa procedez la fostul loc de munca in legatura cu acel concediu medical de inainte si dupa sarcina?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:22, 16 Iulie 2015
1. Deoarece al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 nu veti mai intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci veti intra direct in CCC2, imediat ce se termina CCC1.

2. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei, daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei, daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.

3. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi in plus 600 lei pe luna (pana veti intra in CCC2).
- Pentru asta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar.

4. - Faceti o cerere catre angajator (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 pana la 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alegeti).
- Angajatorul emite decizia de prelungire a suspendarii CIM.

5. Apoi mergeti la Primarie, cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte).
In Revisal se face prelungire sau se inceteaza CIC pentru primul copil se introduce a doua suspendare?
In cazul in care al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 atunci se face prelungirea suspendarii CIM, printr-o decizie care se inregistreaza in Revisal.
Buna ziua!
In 30 mai, anul acesta , primul copil a implinit 2 ani si l-am nascut pe-al doilea, deci o sa am continuitate concediu crestere copil. Cererea de continuitate a fost scrisa cu data de 30 mai 2015. Cand trebuia inregistrata in revisal? Sa fac alta cerere cu o data ulterioara? Dupa ce este certificatul de nastere eliberat?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
Dunusha, utilizator
1. Cand s-a nascut al doilea copil? Tot pe 30 mai?

2. Daca da, procedati cum am scris mai sus.

3. Inregistrarea in Revisal trebuia facuta cel mai tarziu in a 19-a zi de la data prelungirii suspendarii CIM.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil diaconu oana diaconu oana Buna ziua! Prietena mea a fost in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani pana pe data de 02.08.2014. Pe 26.07.2014 a nascut al doilea copil. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil andrei_70 andrei_70 O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut ... (vezi toată discuția)