avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... exemple contraventii savarsite de functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

exemple contraventii savarsite de functionarii publici

Buna seara.Puteti sa-mi dati exemple concrete care atrag raspunderea contraventionala,civila si penala a functionarului public in exercitarea atributiilor de servici?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 27 Ianuarie 2013
o parte din contraventiile prevazute de legea nr.119/1996, cu privire la actele de stare civila, spre exemplu. :)
Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv prevede sancţiuni contravenţionale pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind exercitarea acestui mod de control, art.32, si anume :
neîndeplinirea de către conducătorul entităţii publice a obligaţiei de a organiza controlul financiar preventiv propriu şi evidenţa angajamentelor; etc.

Contravenţiile prevăzute de Legea contabilităţii nr. 82/1991, de Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale etc.

Infractiunile de serviciu sau in legatura cu serviciul , art.. 246, 247, 249, art.250 C.pen. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor cfp monodora monodora Un sef contabil , care ocupa postul intr-o institutie publica, poate primi sporul pentru exercitarea controlului financiar preventiv ?Imi puteti indica si mie ... (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv delegat danasavin danasavin există o reglementare legala a MFP care stabileşte plafonul financiar al unei autorităţi publice (ordonator secundar de credite), unde este necesară viza ... (vezi toată discuția)
viza bun de plata violeta Marian violeta Marian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care efectueaza control financiar preventiv poate pune si viza BUN DE PLATA, pe facturi. Mentionez ca lucrez ... (vezi toată discuția)