avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata noului timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata noului timbru de mediu

Buna ziua,

Detin un autoturism achizitionat anul trecut. Am platit taxa de prima inmatriculare pentru el, si am dat statul in judecata. Momentan se judeca, mi s-a spus ca voi primi banii undeva in luna aprilie.

As dori sa vand autoturismul acum. Cum se procedeaza in acest caz? Din cate cunosc, daca am castig de cauza statul tot imi va returna banii, chiar daca nu mai am masina in proprietate. Este adevarat? Apoi mai se pune problema acestui nou timbru de mediu. Am inteles ca se lipeste pe cartea de identitate a autoturismului, daca a fost platita deja taxa, fara a-l mai plati, de cei de la finante. Exista vreo metoda a celor de la finante sa verifice daca eu am deschis proces? Sau voi putea sa vand masina fara sa mai platesc timbrul, si apoi daca am castig de cauza sa recuperez banii?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters277125 , utilizator 17:37, 30 Ianuarie 2013
A-ţi plătit taxă de primă înmatriculare, nu trebuie să plătiţi şi timbrul de mediu. Puteţi vinde autoturismul liniştit, nu trebuie să fiţi proprietar în momentul resituirii taxei. Contează că a-ţi plătit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Plata timbru de mediu savysb savysb Urmeaza sa achizitionez o masina, inmatriculata prima data in Romania in 2007. Citez: Conform reglementărilor legale privind timbrul de mediu pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru o masina cumparata pe leasing, inmatriculata in iulie 2013 csabab csabab Ma puteti ajuta cu o informatie/sfat, daca putem recupera timbrul de mediu pentru o masina cumparata pe leasing acum un an, si la care am achitat ultima rata ... (vezi toată discuția)