avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Infiintare firma mini-Gmbh in germania cu sediul in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Infiintare firma mini-Gmbh in germania cu sediul in romania

Buna tuturor, momentan am un magazin online in romania si showroom in cluj-napoca in domeniul sportiv. Colaborez in special cu importatori pe romania, dar in paralele cu distribuitori din germania. Intentionez sa deschid o firma in germania si in asa fel sa am acces la importatorii germania pe brand-urile care le comercializez. Deoarece alfel nu am acces iar cei din romania au preturile mult mai mari. Se poate oare sa activez asa? iar punctul de lucru sa il am in romania ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:41, 28 Ianuarie 2013
Puteti constitui o societate in Germania, iar in Romania sa deschideti o sucursala a acesteia.
Din cate stiu eu, o firma din strainatate nu poate avea punct de lucru (care este o forma de sediu secundar al unei firme) in Romania. Solutia ar fi sa infiintati in Romania o firma noua care sa aiba drept actionar firma din strainatate si in acest fel sa devina reprezentanta in Romania a firmei din strainatate.
Da dar daca deschid in romania nu mai am acces la importatori pe germania. Aici am de 1 an...Problema est de marfa, acolo sunt mult mai deschisi pentru cei ce vor sa cumpere si sa investeasca fata de cei din romania...Asa ca hotararea mea este sa lucrez cu ei daca nu romanii nu vor... Procedez gresit?
lucian huzum a scris:

Puteti constitui o societate in Germania, iar in Romania sa deschideti o sucursala a acesteia.


Asta ar fi o solutie, dar caut costurile cele mai mici (firma,contabilitate,transport,etc)
Va repet din nou: o societate cu sediul in afara Romaniei poate sa isi infiinteze o sucursala in Romania, sucursala se inregistreaza la Registrul Comertului, se atribuie cod unic de inregistrare, este luata in evidenta organului fiscal, se va tine contabilitate separata fata de societatea-mama.

Alte discuții în legătură

Lnfiintare firma srl ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Imi poate spune cineva pasii care trebuie urmati pentru infintarea unei firme cu punct de lucru in franta.Presupun ca am firma unde si cui trebuie ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala germana cu activitate in romania BirsanPaul BirsanPaul Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: O firma germana cu activitate in comercializarea si personalizarea articolelor textile doreste sa inceapa ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)