avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diferente intre punct de lucru si susursala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diferente intre punct de lucru si susursala

Buna ziua,

Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala?
Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia d.p.d.v juridic si contabil?
Cel mai recent răspuns: irina.comardici , utilizator 09:58, 11 August 2008
Or ce societate are un sediu declarat , aceasta societate in functie de avengura afacerii pe care o desfasoara,poate deschide sucursale unde doreste.Aceste sucursale la rindul lor isi pot deschide mai multe puncte de lucru.
mariiky a scris:

Or ce societate are un sediu declarat , aceasta societate in functie de avengura afacerii pe care o desfasoara,poate deschide sucursale unde doreste.Aceste sucursale la rindul lor isi pot deschide mai multe puncte de lucru.


atata timp cat sucursala nu are personalitate juridica nu se pune problema sa infiinteze puncte de lucru :)

potrivit legii 31/1990

Art. 43
(1) Sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale si se inmatriculeaza, inainte de inceperea activitatii lor, in registrul comertului din judetul in care vor functiona.

(3) Regimul juridic al sucursalei se aplica oricarui alt sediu secundar, indiferent de denumirea lui, caruia societatea care il infiinteaza ii atribuie statut de sucursala.
(4) Celelalte sedii secundare - agentii, reprezentante sau alte asemenea sedii - se mentioneaza numai in cadrul inmatricularii societatii in registrul comertului sediului principal.
(5) Nu se pot infiinta sedii secundare sub denumirea de filiala.

cu privire la modul de tinere a evidentei contabile nu vad sa fie mari diferente intre un sediu secundar si sucursala...poate un consultant fiscal va detalia acest aspect.

Art. 43. - (1) Sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale si se inregistreaza, ]inainte de inceperea activitatii lor, in registrul comertului din judetul in care vor functiona.
(2) Daca sucursala este deschisa intr-o localitate din acelasi judet sau in aceeasi localitate cu societatea, ea se va inregistra in acelasi registru al comertului, insa distinct, ca inregistrare separata.
(3) Celelalte sedii secundare - agentii, puncte de lucru sau alte asemenea sedii - sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale si se mentioneaza numai in cadrul inmatricularii societatii in registrul comertului de la sediul principal.
(4) Nu se pot infiinta sedii secundare sub denumirea de filiala.
In rest, sper ca va vor indruma colegii mei contabili :).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma straina - filiala sau sucursala Titus1960 Titus1960 Buna ziua. Ofirma straina din comunitatea europeana, poate avea activitate in Romania ca o sucursala si in alte tari din comunitatea europeana dar acestea ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale in romania de catre o firma din ue Liviu Piora Liviu Piora Bna ziua, Intre actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale se cer documentele contabile ale firmei din UE. Documentele contabile=bilantul anual ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru in cazul sucursalelor Emil Lasconi Emil Lasconi ART. 43 (1) Sucursalele sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor comerciale şi se înregistrează, înainte de începerea ... (vezi toată discuția)