Am si eu o intrebare: Arestarea preventiva a invinuitului de catre instanta de judecata se face doar la propunerea motivata a procurorului, nu si din oficiu, nu-i asa?
Da, conform legii arestarea preventiva se face in urma unui referat motivat depus de procuror si in care se solicita arestarea preventiva a inculpatului.
Art. 147 CPP spune ca instanta de judecata poate dispune arestarea preventiva a invinuitului doar in cazurile si in conditiile prevazute de art. 146 CPP (care se refera la arestarea preventiva a invinuitului in cursul urmaririi penale). Autoarea Adi-Oroveanu Hantiu spune ca arestarea preventiva a invinuitului in cursul judecatii se poate dispune doar pentru infractiunile comise in fata completului de judecata si atunci cand se extinde procesul penal cu privire la alte persoane. Ce sa inteleg?
Arestul preventiv!
corinuta
As dori sa aflu care sunt infractiunile pt care se dispune arestarea preventiva, care este temeiul legal, si unde as putea sa aflu mai multe despre acest lucru ... (vezi toată discuția)
Art.211.cpp
razvan_bob
am fost imlicat ant-ro cauza grava artc 211 cpp si am primiy arestare preventiva si iarasi mia venit sa ma duc la tribunal.ma ajuta cineva sa stiu ce ma ... (vezi toată discuția)