avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cifra de afaceri pentru 65.000 euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cifra de afaceri pentru 65.000 euro

Am o nelamurire privind calculul cifrei de afaceri. In calculul cifrei de afaceri pentru plafonul de 65.000 euro in cazul scoaterii din evidenta TVA se iau toate veniturile in afara livrarilor de active. Pentru a devenit microintreprindere, se iau in calcul toate venirutile cu exceptia:
veniturile aferente costurilor stocurilor produse;
veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie;
veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
veniturile din subventii de exploatare;
veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare;
veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil;
veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii.

E corect?

Pentru TVA la incasare, cifra de afaceri s-a calculat pe baza operatuinilor inregistrate in decontul de tva.

Nu stiu de ce se tot pomeneste de cifra de afaceri , dar pentru fiecare caz are un alt mod de calcul.
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 13:20, 29 Ianuarie 2013
si ati uitat de calcul pentru intare la plata TVA-care este 65.000 ron la curs de3.3817 data aderarii Romaniei la UE
Pentru declaratia 392A/B cum se calculeaza cifra de afaceri?
daca in 2012 am avut CA 1.300.000 lei pot opta pt neplatitor de tva ?Suntem sc cu 25 angajati,platitor IP si tva .
scuze pt intrebare dar am gresit la calcul .nu pot opta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea veniturilor din chiria incasata de un srl cu impozitare 3% pe venituri lexap35 lexap35 Un srl subinchiriaza,cu acordul proprietarului, unei persoane fizice, o parte din sediul sau,obtinut prin contract de comodat.Cum se calculeaza impozitul ... (vezi toată discuția)
Impozit profit microinteprindei 2014 steelart steelart - care este suma maxima ce poate fi incasata de o microinteprindere in 2014 ( 50.000 eoro sau 65.000 eoro ) ? (vezi toată discuția)
Calcul impozit microintreprindere soricanicoleta soricanicoleta la venituri din discounturi comerciale (cont 767 ) se calculeaza 3 % ? (vezi toată discuția)