avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... excludere consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

excludere consilier local

Care este prevederea legislativa care stipuleaza ca acel consilier local ce este exclus din partid este exclus si din functia de consilier loca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 14 Februarie 2009
In conformitate cu prevederile Legii nr. 249/2006 (pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali ) se retine ca:
Art 9 alin 2
Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
...............................
„h1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales;“.

Din textul legal rezulta ca excluderea din partid duce la pierderea calitatii de consilier local (sau judetean).
Merci
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Legea nr.296/2006 care modifica Lg.293/2003-Statutul alesilor locali,cand s-a incercat optirea traseistilor politici !
cu stima cs.jr.Pintilie Clement
Vedeti ca sunt la curent pasionatii politici din tara asta liberal democratica=D>X-(#-o:P:sorry:

:offtopic:
Nu am inteles.....faceti cumva referire la persoana mea cand afirmati: "Vedeti ca sunt la curent pasionatii politici din tara asta liberal democratica"?
Sau faptul ca citati raspunsul dat de mine in urmatorul mesaj postat....ce vrea sa insemne?

Inca ceva, se poate folos functia editare daca doriti sa mai scrieti ceva. Nu ati citit in regulamentul de postare ca sunt interzise mesajele consecutive.
Daca doriti sa discutam pe aceasta tema , prefer sa o facem prin mesaje private.

Alte discuții în legătură

Pierderea calitatii de consilier local ContSters67025 ContSters67025 Buna seara Fac parte dintr-un Consiliul Local (consilier local), din partea PNL. Acum cateva zile, partidul a hotarat excluderea mea din partid. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)