avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA 2013 depasire plafon 65000 euro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

2013 depasire plafon 65000 euro

buna ziua,

am o intrebare, sunt neplatitor de tva, dar in 2013, martie sa zicem voi depasii acest plafon, ce trebuie sa fac, voi factura cu tva incepand de cand, trebuie sa depun o declaratie la administratia financiara, cum voi instiinta toti partenerii de aceasta modificare ?

multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:37, 29 Ianuarie 2013
Buna seara,

Potrivit art. 152, alineatul (6) din Codul fiscal, persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153.

In scopul inregistrarii in scopuri de TVA ca urmare a dpasirii plafonului, va trebui sa depuneti declaratia de inregistrare 010([ link extern ] )/

Data inregistrarii in cazul dvs. este prima zi a lunii urmatoare celei in care ati solicitat inregistrarea potrivit punctului 66, litera c din HG 44/2004.

Partenerii de afaceri ii veti instiinta printr-o notificare, la care veti atasat copia certificatului de inregistrare in scoupri de TVA primit de la ANAF.

Numai bine,

MarianVasile a scris:

Partenerii de afaceri ii veti instiinta printr-o notificare, la care veti atasat copia certificatului de inregistrare in scoupri de TVA primit de la ANAF.

Nu aveti obligatia de a notifica partenerii. Veti emite facturi cu tva, iar atributul fiscal RO trebuie sa apara la datele dvoastra de identificare de pe facturi.
Este suficient pt a-si da seama ca firma a devenit platitoare de tva.

Daca aveti incehiate contracte in cuprinsul carora se vorbeste ca firma este neplatitoare de tva sau la rubrica pret nu se face nici o mentiune in ceea ce priveste tva-ul, trebuie facute acte aditionale la contracte care sa modifice acele articole din contract care trebuie modificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor tva PUFACONT PUFACONT In luna octombrie am ajuns la suma pentru care trebuie sa devin platitor de tva cum ma inregistrez la finante care este procedura, modificarea dec. vector ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pana la ce data trebuie depusa declaratia 010, pentru trecerea de la trimestru la luna, ca platitor de TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Tva cripa40 cripa40 Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)