avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... raspuns apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

raspuns apel

Buna ziua, imi puteti spune in cazul in care reclamantul face apel in urma pronuntarii primei instante judecatoresti:este obligatoriu ca paratul sa depuna intampinare la apel? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:52, 28 Ianuarie 2013
Da, este obligatoriei depunerea intampinarii in apel ...
Art. 289 C.proc.civ.
Presedintele instantei de apel, indata ce primeste dosarul, va fixa termen de infatisare, potrivit dispozitiilor art. 1141, si va dispune citarea partilor.
Totodata, presedintele va dispune sa se comunice intimatului, o data cu citatia, o copie de pe cererea si de pe motivele de apel, impreuna cu copiile certificate de pe inscrisurile alaturate si care nu au fost infatisate la prima instanta, punandu-i-se in vedere obligatia de a depune la dosar intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata.
...
Va multumesc
Obligatia este ca intampinarea sa fie depusa cu 5 zile inainte de termen.
Intimatul nu este obligat sa depuna intampinare dar este mai bine sa o faca, zic eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel, intampinare.nedepunere raspuns la intampinare-consecinte ContSters382135 ContSters382135 Piritii au depus apel . Eu am raspuns motivelor invocate de catre acestia . Piritii nu au depus raspuns in termen la .....raspunsul meu . Care sunt ... (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta presedintiala aidu aidu Termenul de 5 zile pt recurs curge de la data pronuntarii. Dar eu nu stiu motivarea instantei de respingere a cererii de ordonanta presedintiala. Prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! s-a depus apel in penultima zi de termenul de 30 zile.de ... Mika T Mika T Buna ziua! S-a depus apel in penultima zi de termenul de 30 zile.De atunci au trcut 15 zile si dosarul se afla tot la judecatorie. Cand v-a fi trimis la ... (vezi toată discuția)