avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casare mijloace fixe

Buna ziua,
Am nevoie de pareri cu privire la casarea unui mijloc fix, total amortizat, care sunt etapele de parcurs, se colecteaza tva ?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 09:42, 22 Februarie 2013
Casarea mijloacelor fixe nu constituie livrare de bunuri .
Articolul 128 alin. (8) lit. b) din Codul fiscal statueaza faptul ca, pentru ca operatiunea de casare sa nu constituie livrare de bunuri, este necesar ca aceasta sa fie realizata in conformitate cu prevederile Normelor metodologice
La punctul 71^6 din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal se prevede ca :
"Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului."
"
s-a abrogat incepand cu 01.01.2013
Daca am materiale recuperabile ( fier, plastic) pe care le predau la societatie colectoare ce acte imi sunt necesare pentru justificarea acestei predari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva privind casare baraci diana81 diana81 Am in firma 2 baraci pe care vreau sa le casez ce presupune acest lucru precizez faptul ca nu sunt amortizate integral si ca au fost receptionate in octombrie ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila demolare hala SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH O societate comerciala detine in patrimoniu un mijloc fix, cladire (hala) in valoare de 1000 lei, hala a fost reevaluata si acum are o valoare de 2500 lei. ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe ela30 ela30 Buna ziua, Doresc sa casez niste utilaje vechi(peste 15 ani). Amortizarea nu a fost calculata integral desi din punct fiscal trebuiau amortizate in 8 ... (vezi toată discuția)