HG nr. 578/2008 privind stabilirea cuantumului primei de stabilitate pentru personalul din sistemul sanitar, precum si a modului de acordare a acesteia
La calcularea salariilor in ian 2010 conform cu legea 330/2009 s-a luat in calcul si cuantumul lunar al primei de stabilitate. Baza legala erau, daca imi amintesc bine, niste norme metodologice elaborate de MS dar pe care nu le gasesc acum.
Nu inteleg ce anume va intereseaza?
am gasit. era in anexele la legea 330/2009
":În coeficientul prevăzut în coloana "Bază" sunt cuprinse: sporul de vechime în muncă,
salariul de merit, sporul de prevenţie şi cuantumul lunar aferent primelor de stabilitate, pentru
toate categoriile de personal din sistemul sanitar care au beneficiat în anul 2009 de acestea."
sunt asistent medical comunitar, angajata la o primarie din jud. Suceava. In noiembrie 2009 mi s-a acordat a doua transa a primei de stabilitate (coresp. trim. IV/2009), prima ce mi-a fost luata inapoi in decembrie. De atunci nu am mai primit deloc aceasta prima desi stiu ca se da 1/6 din prima lunar, adaugata in salariul tarifar. am vorbit cu secretara primariei insa aceasta mi-a spus ca nu exista baza legala. Exista un OG nr. 17/2008 insa nu exista norme metodologice la el. De unde acest cuantum de 1/6 din prima de stabilitate?
Stiind ca lucrati in sectorul sanitar, as vrea sa-mi spuneti daca HG mentionat de mine este aplicabil sau nu , intrucat Legea nr.330/2009 nu-l abroga ....?
Sporuri legale
mariuta2
care sunt sporurile cu temei legal de care pot beneficia functionari publici si persoanele contractuale din cadrul unei primarie de comuna? ( conform ... (vezi toată discuția)