avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie \\"inalta\\" daca nu ai studii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie "inalta" daca nu ai studii ?

Buna ziua, de ceva timp am inteles ca daca nu ai facultatea facuta nu poti "detine" o functie de conducere...
Lucrez la o firma care are un coordonator de oameni, ce se ocupa de documente si altele (dabea se descurca in fata unui PC) si nici macar nu are liceul terminat ...
Are "dreptul" de a coordona oamenii in acest caz ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 29 Ianuarie 2013
In sistemul public este valabila conditia de a avea studii superioare pentru a ocupa o functie "inalta". Astfel, in sistemul privat, in cazul firmei la care lucrati, poate sa fie angajat si Dorel, daca asa doreste seful. Cu stima.
stunna

De ce nu ? ... nu scrie nicaieri ca daca ai absolvit o facultate trebuie sa detin o functie de conducere , mai ales in sectorul privat.
Foarte tare, pe mine m-a "eliberat din functie" datorita faptului ca nu aveam facultatea inceputa si l-a angajat pe respectivul...acum cateva zile am aflat ca el nu avea terminat liceul si am zis sa intreb pe forum... Eu intre-timp am inceput o facultate. ce inseamna sa nu cunosti legea... :)
Din ce relatati dvs , inseamna ca angajatorul nu va dorit pe acel post ... oricum , modificarea functiei trebuia sa se faca cu acordul partilor, potrivit art.41 alin.1 C.mun .
multumesc mult !
de acum cand am vre-o nedumerire, o sa intreb pe formum mai intai :)
Datorita dumneavoastra (am mai avut parte de ajutor de la dumneavoastra pe forum), mai am un loc de munca cel putin un an :)

Alte discuții în legătură

Probleme sistemul bologna gabilx gabilx Stie cineva in ce lege scrie ca licentiatii ciclului I de studii universitare(cei care au terminat facultatea cu 3 ani), potrivit sistemului de la bologna, nu ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema Mirel123 Mirel123 Am o Mare problema si am rugamintea ca cineva sa ma lumineze in acest forum .. Avem un contabil la firma . si acesta a fost instruit sa a-mi faca un contract ... (vezi toată discuția)
Și totuși in continuare sunt nedumerită, aș continua discuția ... Dea75 Dea75 Și totuși in continuare sunt nedumerită, aș continua discuția referitoare la încadrarea în învățământ. Din păcate nu sunt lămurită, dacă am ... (vezi toată discuția)