avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indexarea pensiilor de la 1 februarie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indexarea pensiilor de la 1 februarie

Am si eu o nelamurire cu privire la indexarea pensiilor hotarata azi de guvern.Am iesit la pensie in iulie 2012 avand realizate 2.44puncte,adica 1770 lei.Mentionez ca am lucrat 25 ani in gr1,sau mai exact in minerit subteran.In ordonanta se spune ca celor in cazul meu li se va aplica si un indice de corectie de 43% din castigul salarial mediu brut realizat in anu precedent si valoarea unui punct de pensie la acea data.Intrebarea care o am ar fi urmatoarea:pe mine ma afecteaza cumva aceasta indexare?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:43, 28 Octombrie 2013
Incepand cu 01/01/2013
Indicele de corectie sa va aplica automat, tuturor celor care s-au pensionat cu L263 ?
Da.

O.U.G.nr.1/2013

. Articolul 170 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 170
(1) Pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat in conditiile art. 95 se aplica un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat si valoarea unui punct de pensie in vigoare la data inscrierii la pensie, actualizata cu rata medie anuala a inflatei pe anul 2011
[ link extern ]

Daca indexarea se va face diferentiat,ce legatura mai este intre punctajul mediu anual si valoarea punctului de pensie ?
La punctajul mediu anual,nu se poate umbla.
Ramane valoarea punctului de pensie.
In acest caz,pentru unii va avea o valoare si pentru altii alta ?


Rog moderatorii sa stearga acest mesaj.
Dupa ce va fi sters,voi deschide alt topic pe acest subiect.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie prusa prusa Buna ziua , am si eu o intrebare: daca sunt nascuta in anul 1958 luna decembrie si am o vechime in munca de 34 de ani si 5 luni pot iesi la pensie la 55 de ani ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii 2011;2012 nistorsofia nistorsofia Buna ziua,m-am pensionat in 03.01.2011 si conform acestei modificari a CCR ar trebuie sa-mi recalculeze pensia . Dupa cele vizionate cam pe toate programele ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor Ion Tudose Ion Tudose In noua lege a pensiilor la articolul 170 se spune: Art. 170. – (1) Pentru persoanele înscrise la pensie începând cu data intrării în vigoare a ... (vezi toată discuția)