avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... declaratia de venituri si patrimoniu!!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

declaratia de venituri si patrimoniu!!!!

care este numarul acestei declaratii?
ce contine?
pana cand trebuie depusa?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 14:57, 30 Ianuarie 2013
Nu exista un formular cu aceasta denumire. Poate va referiti la doua declaratii?
200 Declaraţie privind veniturile realizate din România, si
208 Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal??

Aici aveti lista tuturor formularelor ce trebuie depuse la ANAF pentru diverse venituri:
[ link extern ]
eventual poate reveniti cu amanunte
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Este vorba intradevar de o alta declaratie. Aceasta trebuie depusa la solicitarea organelor fiscale pe parcursul procesului de verificare a veniturilor declarate de catre persoanele fizice.

Ordonanta 8/23.01.2013
9. La articolul 219 alineatul (1), după litera r) se introduce o nouă literă, litera s), cu următorul cuprins:
"(s) nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 1091 alin. (51)."
10. La articolul 219 alineatul (2), după litera h) se introduce o nouă literă, litera i), cu următorul cuprins:
"i) cu amendă de la 10.000 lei la 50.000 lei în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. s)."

Cod de procedura fiscala

Art. 109^1 Reguli privind verificarea persoanelor fizice
(5^1) Persoana supusă verificării are obligaţia de a depune o declaraţie de patrimoniu şi venituri la solicitarea organului fiscal. În situaţia în care solicitarea are loc odată cu comunicarea avizului de verificare, declaraţia se depune în termenul prevăzut la alin. (5); în situaţia în care solicitarea are loc pe perioada verificării, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data comunicării solicitării.
(5)În situaţia în care organul fiscal constată diferenţe semnificative conform alin. (4), acesta solicită contribuabilului prezentarea, în termen de cel mult 60 de zile de la comunicarea avizului de verificare, sub sancţiunea decăderii, de documente justificative sau alte clarificări relevante pentru situaţia sa fiscală. Termenul se poate prelungi cu 30 de zile, o singură dată, la solicitarea justificată a contribuabilului, cu acordul organului fiscal.
(4) Dacă organul fiscal constată o diferenţă semnificativă între, pe de o parte, veniturile declarate de contribuabili sau de plătitorii de venit şi, pe de altă parte, situaţia fiscală personală, acesta continuă verificarea prevăzută la alin. (1) prin comunicarea avizului de verificare şi stabileşte baza impozabilă ajustată prin utilizarea metodelor indirecte prevăzute la alin. (6). Diferenţa este semnificativă dacă între veniturile estimate calculate în baza situaţiei fiscale personale şi veniturile declarate de contribuabili sau de plătitorii de venit este o diferenţă mai mare de 10%, dar nu mai puţin de 50.000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de patrimoniu si venituri Garname Garname \\"Persoanele fizice supuse verificarii fiscale vor trebui sa depuna o declaratie de patrimoniu si de venituri\\" am citit intr-un articol aici. Cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 rocky2009 rocky2009 Buna dimineata, Se poate face rectificativa la declaratia 394? Ce implica acesta rectificativa, din punct de vedere al amenzilor? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)