avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Colectare deseuri periculoase
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Colectare deseuri periculoase

Buna ziua,

Societatea la care lucrez in calitate de agent vanzari desfasoara activitatea de colectare uleiuri uzate incepand cu anul 2013.
In cadrul etapei de contractare potentialii clienti vin cu diverse cereri, unele nu tocmai ortodoxe, pentru a incheia un contract de prestari servicii cu noi.
As dori sa aflu mai multe si despre documentatia necesara pentru a adauga la autorizatia de mediu si alte deseuri decat cele pe care suntem autorizati sa le colectam in prezent.
Va rog, daca aveti mai multe detalii legate de acest tip de activitate ajutati-ma.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nagal12 , utilizator 12:30, 8 Mai 2013
Buna ziua!
Ca sa puteti adauga ia autorizatia de mediu mai multe coduri de deseuri trebuie, in primul rand, sa indepliniti conditiile pentru a le putea colecta (exista prevederi specifice pt ambalaje carton, pt plastic, anvelope, metale, modalitati de transport, dovada eliminarii/ valorificarii finale, etc). Daca le indepliniti, solicitati la APM revizuirea autorizatiei de mediu cu includerea noilor cerinte (va trebui sa adaugati si actele doveditoare ca indeplinti conditiile) si o fisa de prezentare a noilor activitati. Daca totul e ok si nu vi se mai cer completari, veti obtine o autorizatie revizuita, dar cu acelasi termen de valabilitate ca prima.
Ca sa nu mor de curiozitate, imi puteti trimite pe privat care ar fi "cererile neortodoxe" ale clientilor? :)
Buna Shanty,

In primul rand vreau sa iti multumesc pentru ajutorul dat.Intre timp am recititi legislatia referitoare la acest obiect de activitate (cu atentie :D) si am demarat exdinderea autorizatiei de mediu :).Nu stiu exact cum e cu mesajele private, dupa cum probabil ai observat, am cont de o saptamana pe avocatnet :D. Ai putea sa ma ajuti si cu declaratiile care trebuiesc depuse la mediu?Sefii mei nu stiu ce trebuie depus....eu va trebui sa ma ocup de asta si fiind la inceput sunt putin in ceata. Pana acum, am identificat 3 declaratii care trebuiesc depuse la mediu, dar este un jurist la firma care imi spune ca nu cunosc inca toata documentatia aferenta colectarii de deseuri periculoase si nepericuloase, doar ca el nu are timp sa imi explice...."tre sa inveti si singur" - imi spune.Ma poti ajuta?

Multumesc mult!
O firma de colectare a deseurilor PERICULOASE nu are o persoana specializata conform cerintelor Legii 211/2011? Spune-i juristului sa-i atraga atentia patronului ca este obligat sa te scolarizeze daca vrea sa te ocupi de asta sau sa-si externalizeze acest serviciu.

Pentru uleiuri uzate oferiti bani sau le colectati cu titlu gratuit?
Buna ziua,

Am aflat de la ultimul dvs. mesaj ca la firma este un responsabil de mediu.Acesta mi-a spus ca ma va ajuta initial cu declaratiile pentru mediu, pe urma va trebui sa ma descurc singur.Problema mea e ca am colectat ceva ulei deja, dar nu am depus nicio raportare la mediu.....Ma puteti ajuta cu modele de rapoarte care trebuiesc completate si predate la mediu?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Evidenta deseurilor - ulei uzat ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Lucrez la un service auto si as vrea sa pun cateva intrebari legat de evidenta deseurilor: 1. Este legal ca, societatea sa foloseasca uleiul ... (vezi toată discuția)
Ajutor viogaf srl viogaf srl va rog frumos imi precizati si mie daca deschid un punct de lucru cu obiect de activitate pentru servicii de vulcanizare, echilibrare, schimb ulei si vanzare ... (vezi toată discuția)
Model declaratie de conformitate nikitta_1972 nikitta_1972 In HGR nr. 1.022 /2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului apare un ... (vezi toată discuția)