avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata orelor de noapte
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata orelor de noapte

orele de noapte prestate de cateva ori intr-o luna de un salariat muncitor se pot plati in baza graficului sau se face un act aditional la cm in situatia cand nu a fost prevaz.acest spor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 30 Ianuarie 2013
Plata unui spor de noapte pentru orele lucrate in perioada orara 22.00 - 6.00, trebuie sa fie prevazuta in contractul individual de munca, indicandu-se si procentul. Puteti face asta, asa cum ati spus, printr-un act aditional.
Plata orelor de noapte se poate face si fara a fi prevazuta in c.i.m. sau intr-un act aditional la c.i.m. ... sporul poate opera in vitutea legii , art.126 lit.b C.mun.
Conform Anexei la Ordinul 64/2003 actualizat de Ordinul 1616/2001, prin care este aprobat modelul cadru al contractului individual de munca, este prevazuta si clauza referitoare la componenta salariului.

"J. Salariul

1. Salariul de bază lunar brut:...................... lei

2. Alte elemente constitutive:

a) sporuri ..............................................;

b) indemnizaţii .........................................;

b1)prestaţii suplimentare în bani........................;
b2)modalitatea prestaţiilor suplimentare în natură.......;

c) alte adaosuri ........................................;"

Atat timp cat exista prevederea in contractul individual de munca, exista o mai mare siguranta pentru salariat (ca si in cazul tichetelor de masa, cand unii angajatori le distribuie dupa cum au dispozitie)
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Legea este mult mai buna ... iar c.i.m. nu prevede expres sporul de noapte , care nu este obligatoriu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantajele in natura in cim ELENA2009 ELENA2009 buna ziua. la ce articol se trec avantajele in natura in contractul individual de munca? ms. (vezi toată discuția)
Salariul de baza si sporurile apetra apetra Ordinul 64/2003 modificat precizeaza: \"1.Salariul de bază lunar brut: ...lei 2.Alte elemente constitutive: a)sporuri ... ; b)indemnizaţii ... ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Costy S Costy S Buna dimineata, Daca vrem sa angajam un agent de vanzari cu salariu minim, putem invoca in contractul individual de munca si un comision din vanzari? Va ... (vezi toată discuția)