avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu minin pe economie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu minin pe economie

Buna ziua.Ma intereseaza si pe mine daca se mai aplica criteriile de ierarhizare la salarii?
Adica daca creste salariu minim pe economie dc mai sunt obligata sa maresc salariu pentru un angajat cu studii superioare
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 30 Ianuarie 2013
Din cate stiu eu nu se mai aplica. Ele erau reglementate de CCM, care anul acesta nu mai e.
Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora

Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Prin urmare, obligatia de majorare a salariului subzista numai in cazul celor care au salariul minim de 700 lei , nu si pentru ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salariu minim simona_iunie simona_iunie Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca la majorarea salariului minim se mai aplica coeficientii pentru persoane calificate si cu studii superioare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie busubianca busubianca Bună ziua, Este stabilit că de la data de 01.02.2013 , salariul minim pe economie este 750lei ? Pentru studii superioare se modifică ceva? Adică ... (vezi toată discuția)
Salarii 1 februarie 2013 veronica23 veronica23 cum se calculeaza salariu minim de la 1 febuarie 2013 in functie de studii, erau niste coeficienti care se aplicau acum se mai aplica sau (ex pt un salariat cu ... (vezi toată discuția)