avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala -registre
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala -registre

Buna seara,
De curand am deschis un II cu obiectul de activitate "alte activitati postale si de curierat, caen 5230".
Am depus la finante declaratia 220 si mi s-a spus ca trebuie sa mai depun si declaratia 600.Este obligatoriu sa depun decl.600?
Ce registre trebuie sa folosesc in contabilitate?
Va multumesc si o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: ela22 , utilizator 18:29, 31 Ianuarie 2013
1. Da, maine este ultima zi in care trebuie sa depuneti obligatoriu declaratia 600.
www.avocatnet.ro/content/art...

Formularului 600 „Declaraţie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii” se completează şi se depune de următoarele categorii de contribuabili:
- întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale;
- membrii întreprinderii familiale;
- persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice;
- persoanele care realizează venituri din profesii libere;
- persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă.

2. Registrul unic de control
Registrul-jurnal de incasari si plati
Registrul inventar
Registrul de evidenta al salariatilor -in cazul in care aveti salariati
Jurnalul de vanzari
Jurnalul de cumparari
Multumesc frumos.
EDITAT - incalca pct. 2.6 din Regulamentul forumui.

Imi puteti spune la venit baza de calcul ce suma trec?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
ela22 a scris:
De curand am deschis un II cu obiectul de activitate \"alte activitati postale si de curierat, caen 5230\".

Ce reprezinta "de curand", in opinia Dvs.?

Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
La finante cand am depus declaratia 220 ieri, am trecut la inceperea activitati data de 15 ianuarie 2013, iar domnul de acolo mi-a spus sa bifez la determinarea venitului net -" in sistem real" si azi sa-i duc declaratia 600 completata cu luna februarie 2013.

Este bine ce mi-a spus dansul?sau era mai bine la norma de venit?

In declaratia 600 eu am trecut suma pe fiecare luna 741, dar nu stiu cat imi revine sa platesc lunar la CAS si CASS.
Stie cineva?sau ar putea sa ma lamureasca, pentru ca celor de la finante le este foarte greu sa vorbeasca si sa ne explice si nou pe intelesul nostru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata c.a.s sixquads sixquads As dori sa stiu daca avand o inteprindere individuala, dar in acelasi timp fiind pensionar, sunt obligat sa platesc C.A.S pentru activitatea desfasurata prin ... (vezi toată discuția)
Retinere cas fara contract cu casa pensii? georgiapopa georgiapopa Am infiintat acum 3 ani o I.I. , impozitul il platesc pe baza incasarilor - in sistem real. Nu am contract su Casa de Pensii pt a plati contributii, platesc ... (vezi toată discuția)
Pfa - declaratii obligatorii (sau nu) Tessy Tessy Buna ziua, Am solicitat azi de la ANAF niste informatii cu privire la ce declaratii trebuie sa depuna un PFA, neplatitor de TVA, in sistem real si mi s-a ... (vezi toată discuția)