avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat - sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat - sediu social

Vreau sa infiintez un SRL cu sediul social in apartamentul parintilor mei cu care sa inchei un contract de comodat. As vrea sa stiu daca ei se supun unui risc in caz de faliment sau alte situatii in care firma ar avea probleme in viitor.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
dutch, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet , Avocat 20:55, 6 Februarie 2013
Nu se supun niciunui risc. In situatia in care societatea intra in insolventa, numai organele de conducere (administratorul) ar putea fi tras la raspundere, existand posibilitatea de a fi obligat sa suporte pasivul societatii din patrimoniul personal. Cu stima.
Comodatul se inregistreaza undeva? ADMINISTRATIA FINANCIARA? SAU SE AUTENTIFICA LA NOTAR? AM CITIT 1000 DE PARERI SI NU MAI STIU CE TREBUIE FACUT. PENTRU A DESCHISE UN SRL CU SEDIUL SOCIAL IN SECTORUL 5 IN BAZA UNUI CONTRACT DE COMODAT ESTE NEVOIE D INTRGISTRAREA COMODATULUI? DAU DE ELIBERARRA DE CATRE ADMINISTRATIE A UNEI ADVERINTE PRIVIND INREGISTRAREA LOCATIEI CU DESTINATIE SEDIU SOCIAL? MULTUMESC.
Contractul de comodat poate fi incheiat sub semnatura privata, fara notar, fara avocat...
Da, trebuie inregistrat la Administratia Financiara Sector 5, insa de acest lucru se ocupa Registrul Comertului in momentul infiintarii societatii.
Multumesc. O jumatate de zi am pierdut timpul cautand informatii referitoare la acest lucru.
Trebuie atasata la dosar si o copie dupa actul de proprietate al spatiului sau un extras de la CF?

Alte discuții în legătură

Ctr comodat pt infiintare srl-inregistrat la anaf? adela05 adela05 Am un contract de comodat, pentru sediul social al unei societati care urmeaza sa se infiinteze. Acest contract trebuie inregistrat la Administratia Fianciara? (vezi toată discuția)
Deschidere pc lucru societate in curs de infiintare adela05 adela05 In dosarul de infiintare a unui SRL, daca vreau sa am si un pc de lucru, depun ctr de comodat pt pc de lucru (si ctr este intre propietar si srl in curs de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)