avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intabulare teren asociat unic p.j.straina al ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intabulare teren asociat unic p.j.straina al societatii in dizolvare/lichidare voluntara

Dragi prieteni,
Va rog frumos sa ma ajutati cu opiniile/raspunsurile voastre in privinta urmatorului caz concret :
1. Societate aflata in dizolvare/lichidare simultana voluntara (art.235 L31/'90- imposib.realizarii ob.de activitate), fara numire de lichidator, fara datorii la buget ori creditori, dar cu un teren intravilan de dimensiuni reduse (folosit pt parcare) ramas in patrimoniu la data declansarii procedurii;
2. Asociat unic este persoana juridica straina nerezidenta, dintr-un stat membru UE, fara sucursala ori reprezentanta in Romania.

Intrebare: Poate asociatul unic sa devina proprietar si sa intabuleze terenul in Romania dupa inchiderea procedurii-radierea societatii? (in conditiile in care s-au scurs cei 5 ani de "restrictii pentru straini" prev de L315/2005, tara noastra fiind membru UE din 1 ian.2007).
Va multumesc foarte mult !

Alte discuții în legătură

Intabulare Alexandra-Ancuta Alexandra-Ancuta Dragi prieteni, Va rog frumos sa ma ajutati cu opiniile/raspunsurile voastre in privinta urmatorului caz concret : 1. Societate aflata in ... (vezi toată discuția)
Ajutor: cum intabulez un teren iv atribuit unei firme straine? karmenklaudiaro karmenklaudiaro Ma ocup de o firma care se afla in procedura de inchidere voluntara, a mai ramas in patrimoniu un teren intravilan care, dupa radierea societatii, inteleg de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare Petre Enache Petre Enache Buna ziua, stimati colegi consultanti:...cum sa fie o decizie a asociatului unic care doreste sa dizolve si sa lichideze un SRL fara activitate, fara activ si ... (vezi toată discuția)