avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fotografiatul in scarile de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fotografiatul in scarile de bloc

Probleme cu cei care vin si controleaza activitatea distribuitorilor de reclame in cutiile postale. Sefii lor vin si fac fotografii cutiilor postale, in interiorul scarii, ca sa dovedeasca mai departe ca s-au impartit pliantele. Din intamplare m-am intalnit cu iei si le-am atras atentia ca se afla pe o proprietate privata si nu au voie sa faca asa ceva. Se pare ca nu-i intereseaza treaba aceasta, deoarece mi-au semnalat si alti proprietari acest lucru. Cum putem actiona impotriva acestor fapte ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:05, 1 Februarie 2013
1-In raport de statutul imobilului,calea de acces nu este proprietate privata ci parte comuna
2-Pentru a preintampina neajunsurile ,desfasurati demersuri catre reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari pentru restrictionare acces terti- prin angajare portar sau prin montarea de interfon
Fotografierea cutiilor postale n-ar fi o problema, insa nu stiu in ce masura se poate realiza un control/verificare a distribuitorilor de pliante prin fotografierea "exterioara" a cutiilor postale.
In momentul in care acestea sunt deschise, deja nu ,mai vorbim de spatiu comun ci de proprietate sau chiar de violare a corespondentei. Mai apare o alta problema pentru cutiile postale care nu sunt securizate/incuiate si atunci se pune problema culpei posesorului. Daca apare o deschidere prin fortare, atunci este clar un asbuz- avand pericolul social scazut. In oricare din situatii este inadmisibil ceea ce se intampla. mai mult de atat nu este nevoie de fotografiere, intrucat se poate realiza si observa simpla prezenta a pliantelor care asa cum stim cu totii - sunt imprastiate peste tot, nefiind necesara fotografierea ca mijloc de dovada.
@ynocentta a scris:
1-In raport de statutul imobilului,calea de acces nu este proprietate privata ci parte comuna "

Cred ca trebuie facuta o corectie:
este parte comuna a mai multor proprietari, dar fata de terti este proprietate privata !
Sa nu revenim la comunism !

Accesul este restrictionat prin interfon, dar tot se da drumul in interior.
Asa cum spune @Elidor, calea de acces in imobil este parte comuna a tuturor proprietarilor, dar pt. cei din afara nu. Practic, cand ai trecut de usa de la intrare esti pe o proprietate privata. Tocmai aceste parti comune sunt administrate de cei din conducerea asociatiei si nu proprietatile individuale.
O solutie pentru acele asociatii care vor sa restrictioneze intr-un fel sau altul raspandirea de materiale publicitare ar fi angajarea de portari care vor pazi intrarea in imobil si in felul acesta nu ar mai fi deranj.

Se mai poate face ceva, in special de catre asociatiile care sunt afiliate la federatiile de proprietari: sa faca o sesizarea catre federatie, iar aceasta sa ia legatura cu deputatii din zona pentru o initiativa legislativa in sensul restrictionarii accesului pentru raspandirea de material publicitar pe proprietatea privata.

Si inca o solutie: asociatia de proprietari sa puna un afis vizibil ca interzice accesul pe proprietatea privata pentru raspandirea materialului publicitar, sesizare in scris la agentul comercial care incalca deciziile asociatiei si apoi, cu aceste dovezi, actionarea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamele din cutia postala sau cele agatate de usa apartamentului aeg aeg Am fost plecata pentru 6 saptamani de-acasa si la intoarcere am gasit cutia postala de la parterul blocului, infundata cu fel de fel de reclame, iar ... (vezi toată discuția)
Reclame in usa acces apartament EugeniaG EugeniaG Buna ziua Ne confruntam cu urmatoarea problema: o multime de furnizori, firme, isi fac reclama atarnand in clantele usilor, ori bagand in deschizatura usii, ... (vezi toată discuția)
Intrarea in bloc si casa scarii - afise, dezordine iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, as dori sa stiu ce este legal, permis sa afisam pe un panou la intrarea in blocul de locuinte, referitor la Interzicerea Intrarii persoanelor ... (vezi toată discuția)