avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva nedeductibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva nedeductibil

O firma care nu aplica sistemul tva la incasare primeste o factura de la o firma care aplica sistemul de tva la incasare.Factura reprezinta o reparatie la o masina pentru care tva era deductibil 50%.Care este monografia contabila?Ma intereseaza mai ales TVA cum se inregistreaza?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:51, 31 Ianuarie 2013
Dreptul de deducere in acest caz se amina pina in momentul platii. Tot pina atunci se amina si limitarea dreptului de deducere (atita timp cit nu am drept de deducere pina in momentul platii, nu am ce drept de deducere limita pina atunci)
Nota la primirea facturii 4428 = 401.

La momentul platii se aplica si limitarea dreptului de deducere la 50%, deci nota va fi 4426 = 4428 si concomitent 611 (nedeductibil) = 4426 cu 50% din valoarea tva-ului.

Daca se achita partial, aceleasi note dar valoarea tva-ului se calculeaza prin procedeul sutei marite.

Nu exista monografie in acest caz, nici precizari suplimentare in cazul limitarii dreptului de deducere.
Aceasta este parerea mea de "utilizator" al Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari corecte pentru 394 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA As vrea sa aflu si parerea voastra cu privire la monografiile folosite pentru inregistrarea corecta a facturilor in D 394. Ex.achitizionez de la un magazin cu ... (vezi toată discuția)
Avans autoturism ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Este corect inregistrarea in contabilitate a unui avans pentru autoturism: % = 404 5000 409 4032 4428 968 4426 = 4428 ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare cateldestept cateldestept Am o factura de service auto, deductibila 50%, cu tva la incasare, in valoare de 124 lei cu TVA.Cum contabilizam de la 01.01.13? (vezi toată discuția)