avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pimaria decide cresterea chiriei pentru spatiu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pimaria decide cresterea chiriei pentru spatiu inchiriat unui SRL. E legal?

O societate comerciala functioneaza intr-un spatiu, in baza unui contract de inchiriere cu durata de 5 ani, care se poate prelungi. Cuantumul chiriei stabilita initial a fosta in suma de X lei/mp, care se indexeaza anualcu valoare inflatiei. In anul 2012 societatea a platit o diferenta de chirie, reprezentand valoarea indexata. In anul 2013, primaria trimite societatii un act aditional la contract, prin care aceasta este instiintata ca valoare chiriei lunare creste foarte mult (cat platea societatea pentru 6 luni, va trebui sa plateasca acum lunar).
Este legal din partea primariei un astfel de act aditional? In contract nu se specifica alta modificare a chiriei, in afara de indexarea cu rata inflatiei.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:57, 7 Februarie 2013
Nu va poate obliga nimeni la semnarea actului aditional. Formulati un act de raspuns in care sa comunicati faptul ca singura modificare a cuantumului chiriei este cea determinata in raport cu rata inflatiei. Mai mult de atat, timp de 5 ani cat este valabil contractul respectati clauzele acolo specificate fara a semna act aditional, cu exceptia situatiei in care se specifica faptul ca majorarea chiriei se face ca urmare a actualizarii cu indicele de inflatie printr-un asemenea act. Raspunsul la toate aceste probleme nu-l veti gasi decat in cuprinsul contractului semnat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu proprietarul spatiului indexeaza chiria ... sissi24 sissi24 Contract inchiriere spatiu Proprietarul spatiului indexeaza chiria unilateral, cu rata inflatiei, desi nu exista o clauza in contract care sa ii permita ... (vezi toată discuția)
Crestere salariala Allynia Allynia Poate sa ma informeze cineva care au fost cresterile(indexare/majorare/)salariale ale functionarilor publici si inflatia pe anul 2008, mai exact procentul ... (vezi toată discuția)
Aplicarea inflatiei la un contract de inchiriere! andreeanovac andreeanovac buna ziua, am un contract de inchiriere al unui spatiu comercial si la sfarsitul acestui an mi-a fost aplicata inflatia de 5.8%. intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)