In 2007 ,luna a X -a, am imprumutat nasii mei cu 22000 lei pt. o masina,si ca sa fiu sigur de imprumut am luat masina pe firma mea respectiv, Cabinet medical veterinar,urmand ca ei sa mi inapoieze banii in 44 de luni ,adica 500 ron pe luna fara nicio dobanda,masina ramanand la nasi din prima zi.Ulterior in 2008,luna a II -a,nasii au vrut sa facem un contract de vanzare cumparare de mana cu 2 martori ,sotia mea si o colega de serviciu a nasei, din care spicuiesc; Intre noi Cabinet si sotii Xsi Y a intervenit astazi .........
Pretul auto. este de 42 500 din care a fost platita in avans suma de 22 500 ,urmand ca la data platii integrale a pretului, vanzatorul sa se oblige a efectua, in termen de 15 zile ,transferul dreptului de proprietate catre sotii X si Y.
Prezentul contract de V- C reprezinta titlu executoriu,dovada platii fiind echivalenta cu punerea in intarziere a vanzatorului pentru indeplinirea obligatiaei de a face\".
Mentionez ca in contract nu se stipuleaza nimic, legat de rata de 500 ron si de data stingerii datoriei.La data semnarii contractului nu am fost de fata ,el fiind semnat prima data de nasi care l au si intocmit iar nevasta mea mi l a adus acasa si l am semnat crezand ca oricum ca n are nici o''valoare".
Nasii mi au dat dupa semnarea acestui "contract " 7300 lei(bani pt care nu le am dat nicio dovada doar adnotand pe spatele contractului cu creionul data si suma),timp de 1 an iar dupa asta pauza,nu mai au bani, ramanad sa mi dea 14700 lei, ei recunoscand suma.
I am asteptat pana in 06.2011, (44 de luni) si tot nimic ,in luna a X- a 2012 i am dat in judecata (pretentii), avocatul meu la inceput a spus ca o sa castigam dar deodata ,dupa primul termen cand a aflat ca avocatul nasilor merge pe prescriere, nu mai e asa optimist spunand ca nu poate sa faca minuni atat timp cat martorul din contract nu stie de acea rata lunara de 500 lei( doar sotia mea stie dar nu este valabil ca martor, chiar daca multi prieteni comuni stiau de suma ce trebuia sa ne o dea in rate), si ma face sa cred ca e o cauza pierduta.
Credeti ca schimbarea avocatului ar aduce o alta abordare si in final sa se faca dreptate( eu am vrut initial sa mi iau masina cu o platforma ,dar multi au zis ca i furt). Multamesc!