avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare- recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare- recuperare creanta

x si y au incheiat un proces-verbal in care x ii vinde lui y niste bunuri in valoare de 8000 ron urmand ca y sa achite suma esalonat cate 500 ron pe luna ( din ianuarie 2012 pana in aprilie 2013 ). y a achitat doar 3000 ron adica din ianuarie 2012 pana in iunie 2012. ulterior x si y s-au prezenatt impreuna la politie unde y a recunoscut ca mai are de plata suma de 5000 ron.
Ce este de facut in aceasta situatie? Din start pe somatie de plata nu se poate merge deoarece creanta nu este scadenta. Care ar fi procedura pentru recuperarea sumei de 5000 ron?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
ContSters118838, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:30, 12 Octombrie 2012
Din punctul meu de vedere, puteti merge pe somatie de plata pentru fiecare rata in valoare de 500 lei/ luna pentru care termenul de plata s-a implinit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi in instanța o plata efectuată dar fara chitanța Fermier2014 Fermier2014 Salut! Iată problema mea: in Aprilie 2012 am luat,pe contract cu plata la recoltare, produse pt. înființarea si întreținerea culturilor agricole in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal convocare la conciliere mirelamaria mirelamaria Buna seara ! S-a trimis o convocare la conciliere...debitorul s-a prezentat....s-a intocmit un proces verbal : partile au fost de acord ca datoria x lei ... (vezi toată discuția)