avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... proces verbal convocare la conciliere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

proces verbal convocare la conciliere

Buna seara !

S-a trimis o convocare la conciliere...debitorul s-a prezentat....s-a intocmit un proces verbal : partile au fost de acord ca datoria x lei sa se va achita in transe, lunar ( y lei) pana la stingere... incepand din luna ianuarie
Societatea a achitat in fiecare luna y lei ....cu exceptia lunii trecute....(pt achitarea datoriei trebuie sa plateasca lunar pana la sf anului)....an dori sa dam societatea in judecata .....Intrebarea este daca se poate da in judecata pentru toata datoria (restul neachitat pana la sf anului) sau doar pt luna trecuta si luna asta .....trebuia precizat in procesul verbal ca plata unei transe acorda dr creditorului sa ceara in instanta toata suma restanta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirelamaria , utilizator 21:10, 30 Mai 2012
Din punctul meu de vedere numai datoria stabilită pentru luna trecută este scadentă, eventual şi luna aceasta dacă a trecut termenul şi nu a plătit.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Francisc Gerber, Avocat
cum s-ar putea face sa dam societatea in judecata pentru intreaga suma? Anterior nu a fost incheiat un contract ....exista doar facturi ......daca se merge pa somatia de plata ....debitorul poate invoca procesul vb cu esalonarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea directa Ramona24 Ramona24 Buna ziua . In urma unei concilieri directe care are ca obiect un debit al unei firme catre o institutie publica, firma accepta sa plateasca debitul dar nu ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de asociatia de proprietari baciuc29 baciuc29 buna seara.am fost dat in judecata de asociatia de proprietari avand debitul 0 si penalitati de 1700 ron.eu nu am cash 1700 ron la acest moment,asa ca sunt ... (vezi toată discuția)
Alternativa la "somatie de plata" supercurat supercurat Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista alternativa la somatia de plata formulata in instanta impotriva unui restantier. Intreb asta pentru ca in calitate de ... (vezi toată discuția)