avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alternativa la \"Somatie de plata\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alternativa la "Somatie de plata"

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca exista alternativa la somatia de plata formulata in instanta impotriva unui restantier. Intreb asta pentru ca in calitate de presedinte de comitet excutiv, m-am confruntat cu urmatoarea situatie: Am deschis actiune in instanta impotriva unui restantier, prin somatie de plata pentru o suma care reprezenta datoria respectivului la data formularii actiunii. Intrucat procesul a durat cca. un an, in aceasta perioada proprietarul respectiv, a achitat in mai multe transe suma respectiva dar in acelasi timp, el aduna luna dupa luna alte datorii. La data la care s-a judecat pe fond obiectul actiunii, am cerut actualizarea datoriei la zi, dar instanta a respins aceasta cerere iar actiunea mea nu a fost admisa. Intrebarea este daca exista alt tip de actiune pe care sa o inaintez instantei, astfel incat la data la care se va judeca, sa fie luata in calcul datoria reala a acestui proprietar fata de asociatie.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: SimonaBardea , utilizator 15:07, 10 Noiembrie 2011
daca dosarul inca este pe rolul instantei si nu s-a dat o sentinta puteti face o PRECIZARE LA SOMATIA DE PLATA prin care sa invederati instantei ca restantierul(debitorul) a acumulat si alte datorii pe parcursul judecatii.
daca s-a dat deja hotararea atunci puteti intocmi inca o somatie de plata pe suma care va datoreaza in continuare, la fel cum ati procedat cu prima somatie
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Adorjan Ramona, Consilier juridic
1.Am facut precizarea la somatia de plata, privind datoriile acumulate pe perioada procesului, dar nu s-a tinut cont de aceasta precizare.
2.Intocmesc o alta somatie de plata, mai trece un an si constatam ca respectivul debitor are in continuare datorii. Practic, stau numai prin tribunale. Ar trebui sa existe si o alta cale de rezolvare a situatiei.
destul de rau ca nu s-a tinut cont..inseamna ca judecatorul nu respecta legea si mai ales codul de procedura civila.
Ar mai fi calea concilierii, sa ii trimiteti o adresa de inaintare prin care il; chemati la o conciliere directa pe care o puteti trimite prin posta sau prin executor ca sa para mai formal, stabiliti data, ora si locatia va intalniti si incercati sa ii explicati debitorului problema.....sau sa faceti un proces verbal de esalonare a platilor prin cvare sa-si plateasca datoriile, esalonarea oate fi facuta pe o pewrioada de timp....
din pacate nu prea sunt multe optiuni si cea mai sigura fiind JUDECATA.....de ce? pentru ca in cazul in care vi se da castig d ecauza puteti cere si dobanzi si penalitati, iar hotararea poate fi executata prin executor.
Va inteleg foarte bine Domnule Supercurat!
Si noi la asociatie am depus 6 dosare cu somatie de plata , am dat copy paste am schimbat suma, numele si le-am trimis la tribunal.
Stiti ce s-a intamplat au fost 5 solutii diferite, unul inca nu s-a finalizat , cred ca este mai complicat.
Era prima data cand intram intr-o sala de judecata si am ramas socata cum se judeca un caz, incredibil.
Asa ca domnule supercurat cred ca din pacate nu avem ce face si daca unul se pune de-a inversul fata de ceilalti, stam numai la tribunal si din pacate si eu vreo 4 familii din 100.
Sa emigram ?
da, dar unde.
Pacat ca nimeni nu o duce mai bine si sunt in bloc pensionari , si tineri care fac eforturi, iar altii cu limuzine te sfideaza si iti spune "daca nu iti convine dama'n in judecata".


MultaM!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantieri la judecata ionitam ionitam Buna ziua. Am o intrebare, in ce conditii un restantier poate ajunge in tribunal? am o cunostinta care are o datorie la intretinere de 3000 ron si i s-a ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii StanCornelia StanCornelia va rog din suflet sa ma ajutati nu am platit intretinerea de ceva vreme pt ca nu ma ajung cu banii am ajuns la suma de 60 de milioane sunt data in judecata si ... (vezi toată discuția)
Plata la zi in cazul unei sume prescriptibile alecsya alecsya Buna ziua.Sunt Intr-un proces cu asociatia de proprietari pentru prescrierea unui debit de peste 8 ani,in perioada in care eu as dori sa achit la zi factura ... (vezi toată discuția)