avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata la zi in cazul unei sume prescriptibile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata la zi in cazul unei sume prescriptibile

Buna ziua.Sunt Intr-un proces cu asociatia de proprietari pentru prescrierea unui debit de peste 8 ani,in perioada in care eu as dori sa achit la zi factura curenta, fara ca suma pe care o achit sa fie luata in calcul general ca si datorie.Este posibil?
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:28, 18 Martie 2013
incercati sa mai explicati inca odata ca sa intelegem ceva.
Da, este posibil sa achitati factura curenta ...
nu numai suma curenta o aveti ca obligatie ci suma pe ultimii 3 ani de la data cand ati fost somata/data in jud. etc si nu e inca prescrisa, cu alte cuvinte nu conteaza ca datoria este de 8 ani pt. ca nu ne spuneti daca prescriptia nu a fost suspendata sau intrerupta, de asta v-am solicitat sa fiti mai clara.
Nu a fost prescrisa inca.Eu am preluat aceasta datorie impreuna cu sora mea dupa moartea mamei noastre.Nicioadata nu am primit somatie.Daca in cazul in care se prescrie datoria vreau sa stiu Daca se vor lua in calcul Si banii pe care i-am platit.
In situatia in care asociatia de proprietari a informat lunar in lista de intretinere suma cu titlu de restanta,va confruntati cu o situatie delicata
Daca va aflati in litigiu cu asociatia de proprietari de 8 ani nu puteti invoca eventuala prescriere a dreptului de recuperare sume
Chiar daca achitati factura curenta,conform norme in vigoare ,va raman in evidenta sume cu titlu de restante nascatoare de penalitati ,pentru recuperarea carora a sociatia de proprietari in temeiul disp art 50 din L nr 230/2007 poate demara procedura in instanta

Alte discuții în legătură

Penalități întreținere cico2cico cico2cico În urma cu aproximativ 10 ani am fost înregistrat cu penalități de 160 lei în condițiile în care suma restanta era de aproximativ 200 lei. ... (vezi toată discuția)
Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația ... Bidea Cristiana Bidea Cristiana Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația de proprietari, pentru prescrierea unei datorii la cheltuielile de întreținere + penalizări ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)