avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii intretinere

buna ziua,
am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in judecata asociatia) sa platesc toata datoria(adica strict debitul restant) fara sa imi socoteasca si penalitatile?sau vreo alta posibilitate daca stit,va rog sa imi spuneti.
multumesc
Datoriile mai vechi de 3 ani s-au prescris, astfel ca in acest moment datorati sumele reprezentand cotele de intretinere pe ultimii 3 ani + penalitati de intarziere calculate exclusiv pt. aceste sume.
Puteti plati, insa trebuie sa stiti ca, desi prescrisa suma pt. anii anteriori celor 3 ani, aceasta ramane o plata valabila.
De asemenea, orice suma achitati, aceasta se imputa in primul rand asupra penalitatilor, apoi asupra sumelor cele mai vechi si abia ulterior asupra sumelor datorate in prezent.
Solicitati administratorului sa va emita chitanta de plata a sumelor pt. ultimii 3 ani.
multumesc mult!
ati mai avut cazuri de genul acesta...sau ati mai auzit de ceva asemanator??au rezolvat ceva fara proces?
Daca asociatia v a dat in judecata si aveti proces pe rol va trebui sa achitati si sumele din 2009 depinde in ce stadiu e procesul. Si apoi ce v a trecut prin gand sa nu achitati?
nu m-a dat in judecata(nu i-am dat in judecata)..m-am interesat la judecatorie,va spun sigur!eu vroiam sa stiu defapt ce sorti de izbanda as avea.multumesc
Omenosi oameni. Ati consumat utitati si acum celalti locatari vor trebui sa plateasca pentru dvs ce ati consumat deoarece presedintele asociatiei nu si a facut datoria. Cum spunea mai sus datoria mai veche de 3 ani este prescrisa.

Alte discuții în legătură

Cum se plateste o datorie prescrisa? husseincudop husseincudop Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din ... (vezi toată discuția)
Cine sterge penalitaile prescrise de la asociatia de locatari? asociatia? mirceabun1 mirceabun1 Buna ziua In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)