mirceabun1 a scris:
In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat tot debitul in valoare de 2500 ron , si am ramas cu penalitati de 1100 ron, deoarece presedintele asociatie de la aceea vreme nu a vrut sa le stearga , "pentru ca nu este moral fata de ceilalti locatari"
Pai in anul 2010 NU ati beneficiat de legea 175 din cate ne relatati. Daca beneficiati de scutirea de plata penalizarilor, acestea dispareau atunci. Asa ca nu ati beneficiat.
Dar ca sa ne lamurim un pic poate ne explicati mai multe.
In 2010 cand v-ati propus sa achitati integral debitul, pentru a beneficia de scutirea penalizarilor, ati facut o intelegere scrisa, un angajament scris, cu termene, clauze, conditii... semnat, acceptat atat de presedinte cat si de dumneavoastra, act din care sa rezulte ca dumnaevaostra achitati (ati achitat) debitul in suma de 2500 lei la data (sau pana la data) si ca vi se anuleaza penalizarile in suma de 1100 lei?
Daca aveti acel document, este valabil si astazi. In baza acestui document trebuia sa-l obligati pe fostul presedinte (prin avocat, executor, judecator...) sa-si indeplineasca obligatia de a sterge penalizarile asa cum dumneavoastra v-ati indeplinit obligatia de a achita debitul.
Dar daca in 2010 nu ati incheiat o asemenea intelegere scris si-ati platit debitul, asta nu va scuteste de plata penalizarilor.
Sau daca in 2010 cand ati platit debitul presedintele v-a spus ca nu vi se pot anula penalizarile pentru ca furnizorii nu le anuleaza pe cele facturate catre asociatie, inseamna ca ati acceptat atunci aceasta situatie. Iar asociatia platind acele penalizari catre furnizori, trebuie sa le recupereze doar de la restantieri, asa ca dumneavoastra, neavand cum sa impuna aceste penalizari facturate de furnizori proprietrilor care nu aveau restante.
Adica depinde foarte mult de documentele incheiate atunci, de penalizarile anulate sau nu de furnizori s.a.m.d.