avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se plateste o datorie prescrisa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se plateste o datorie prescrisa?

Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din registrul de evidenta.Totusi , cine plateste suma prescrisa?Se redistribuie pe apartamente in mod egal ?
Cel mai recent răspuns: simar , utilizator 16:14, 20 Iulie 2011
daca dvs sunteti administratorul si pe ultimii 3 ani de zile, DVS sunteti bun de plata,deoarece sunteti in culpa (prin pasivitatea manifestata de a nu reupera in timp util debitul).
Desigur, daca vreunul dintre locatari ar initia acest demers.
Eu sunt nou administrator.Fostul administrator a decedat . Asociatia a functionat multa vreme cu o conducere interimara redusa. Suntem o echipa noua.Cum procedam?
in acest caz, va trebui sa convocati o adunare generala.Este singura in masura sa decida modul prin are se va suporta de fiecare locatar pierderea inregistrata.seva incheia un p/v pe baza caruia lunar se vor face retineri suplimentare de la fiecare apartament.
ca idee- pe langa administrator, pot fi trasi la raspundere si: cenzorii;celelalte organe de conducere(presedinte, etc) care prin pasivitate au neglijat in mod cras,impardonabil, efectuarea dmersurilor recuperarii prejudiciului.ridicati aceasta problema in fata ad generale.
Conducerea asociatiei sa-i cheme in judecata pe restantieri si acolo se va hotari ce sume ramane sa plateasca si restul se prescrie. Banii ii scoateti din fondul de rulment, facand un PV cu comitetul executiv.

:offtopic:@gabriel z
Daca tot ii faceti pe oameni sa moara de infarct macar cititi legea si vedeti ca administratorul nu are niciun fel de atributii in a da in judecata pe cineva si deci nici in a plati vreo suma prescrisa!
:offtopic:
administratorului ii revina nobila misiune de a anunta atat presedintele, comitetul si comisia de cenzori cu privire la ce se intampla in asociatie...
altfel se numeste bagator de seama...

Partea proasta e ca din topic rezulta ca atat presedintele, comitetul, comisia de cenzori cat si proprietarii nu au cerut convocarea adunarii generale pentru aprobarea anuala a BVC al asociatiei si raportul comisiei de cenzori si celelalte documente ...
Bineinteles ca nimeni nu s-a interesat daca adminstratorul a depus situatia cu activul si pasivul la Primarie...

si lista cu nereguli poate continua....
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
eliasav, utilizator

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Locatar rau platnic ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! ce solutii putem gasi in cazul unui vecin ,care are datorii la asociatia de proprietari de peste 1 miliard(banii vechi) de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea restantelor martady martady Buna sera Va rog dacă puteți s-mi dați o mana de ajutor: In cazul in care sunt restantieri la plata intretinerii, care este actul normativ conform ... (vezi toată discuția)